„Hogy szeretnek-e? Ez egy nap alatt változhat”

Valverde: menni kellett a kétgólos előnyért | A kiállítás nehezebbé tette

Ernesto Valverde örült csapata újabb gyõzelmének, megbecsüléssel beszélt az Olympiakoszról is, azzal kapcsolatban viszont óvatos volt, hogy õ mennyire számít a katalán szurkolók kedvencének, mert ez nagyon gyorsan megváltozhat a fociban.

„Elégedettek vagyunk, mert a Bajnokok Ligájában soha nem könnyû dolog nyerni. Õk azért jöttek, hogy a tizenhatosukhoz közel védekezzenek, és onnan próbáljanak meglepni bennünket egy-egy kontrával. Aztán ott volt a kiállítás, és a vele járó nehézségek, mert ezt követõen már nem mehettünk ugyanolyan lendülettel elõre. Amikor hasonló történik, azt a meccs ritmusán is lehet érezni. De örülünk, mert a második félidõben tudtuk növelni az elõnyünket úgy is, hogy emberhátrányban voltunk.”

Emberhátrányban

„Õk arra gondoltak, hogy nem fognak kockáztatni, és még úgy is inkább hátul maradtak, hogy hátrányban voltak, abban a reményben, hogy a meccs végén el tudnak érni mégis egy pontot vagy akár nyerni is tudnak. Ez logikus. Nekünk az volt a célunk, hogy szerezzük meg a második gólt. Ugyanakkor egyel kevesebb játékossal kevesebb lehetõségünk is volt, hiszen a kontratámadásaik veszélyesek lehettek volna. Azonban megszereztük a második gólt, majd a harmadikat is.”

Olympiakosz

„Furcsa helyzetben vannak a Ligában, mert nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy nem elsõk, nagyon fontos meccsek elõtt állnak, tudom, hogy mi jár a fejükben. Õk egy olyan csapatot alkotnak, amelyik soha nem adja fel. A Juventus ellen hasonló meccset játszottak. De megszereztük a vezetést, és nem volt arra lehetõségük, hogy kontrákra játsszanak. Idegenben azonban nagyon kemény harc vár majd ránk.”

100 napja a Barcelona élén

„Nem tudom, hogy elvarázsoltam-e a Barcelona közönségét. Az eredményekkel nincs baj, ezek jönnek. De a holnap egy új nap. Ez pedig egy éjszaka alatt meg tud változni. Úgyhogy kulcsoljuk össze a kezeinket, és dolgozzunk tovább, mert a foci egy nagyon csalóka világ.”

Politika

„Mi a játékra koncentrálunk, a focira, hogy az emberek élvezzék, amit látnak. Az emberek azért jönnek, hogy minket nézzenek meg. Beszélnek arról, hogy mi történhetett volna a Wandában, de az emberek kifejezik az érzéseiket és kész. Mindenki úgy mondja el a véleményét, ahogyan kedve tartja. Én a Barcelona edzõjeként vagyok itt, és nagyon sok embert képviselek. Engem csak az érdekel, hogy a szurkolók legyenek boldogok, és remélem, hogy azok is.”

Az öltöző

„Végeredményben mindenki nagyon hasonló. Mindenki jó hangulatot akar, hogy jól teljesítsünk. Mi, edzõk azon vagyunk, hogy mindenki jól érezze magát. De tudom, hogy minden attól függ, hogy a labda bemegy-e vagy sem. De nyugodtan kell kezelnünk mindent, akkor is, ha nagyon jól mennek a dolgok, akkor is, ha nagyon rosszul.”

Messi

„Remélem, hogy még ebben a szezonban eljut 200 gólig. A statisztikái jól szemléltetik, amit mi látunk minden nap tõle. Folyamatosan falakat dönt le.”