Busquets: „Minden tőlünk telhetőt megtettünk Gomesért”

Üzent a szurkolóknak | Összetartásra szólított fel

Sergio Busquets válaszolt a sajtó kérdéseire a Chelsea elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének a visszavágója előtt, ahol nem csak a mérkőzésről, hanem André Gomes helyzetéről is ejtett néhány szót, aki tegnap adott egy őszinte nyilatkozatot a barcelonai nehézségeiről. 

Milyen állapotban várja a csapat a visszavágót?

„Már alig várjuk, hogy elérkezzen a meccs napja. Keményen kell dolgoznunk majd, sokat fog tőlünk követelni, de ez a Bajnokok Ligája. A Premier Leauge címvédőjét fogadjuk, egy olyan csapatot, amelynek határozott stílusa van. Ugyanazt kell tennünk, amit az odavágón, tartani a labdát, helyzeteket teremteni, de ez nem lesz könnyű, mert jól védekezik a Chelsea. Nagy csata lesz, de nincs más lehetőségünk, mint győzelemre játszani. A 0-0 elég lenne, de nem kockáztathatunk. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a meccset.”

André Gomes azt mondta, hogy szégyelli magát Barcelonában

„Tudtunk már erről valamit, még ha ez egy nagyon személyes dolog is. Csapattársakként mindig próbáltunk neki segíteni, próbáltunk tanácsot adni neki, de a végén, ő az egyetlen, aki mindezen keresztül megy, és ő az, aki hazaviszi magával a problémát. Minden lehetséges dolgot megtettünk, hogy segítsünk neki. Ami a szurkolókat illeti, mindannyiunknak pozitívabbnak kell lennünk Andréval, hogy ne érezzük azt a feszültséget, azokat a hangokat a Camp Nouban, amiket néha szoktunk. Össze kell tartanunk. A szezon ezen szakaszában ezek a dolgok senki számára sem jók. Biztos vagyok benne, hogy a dolgok meg fognak változni, mert itt a klub és a szurkolók mindig összetartanak. Biztos vagyok benne, hogy így fog történni.”

Fél szemmel Iniestára figyelnek Barcelonában

„Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent Andrés a csapatnak, mind csapatkapitányként, mind csapattársként a pályán. Odaadod neki a labdát, és mindig tudni fogja, mit kell tennie, mindaz, amit ad nekünk, mindig pozitív. Még ma is van edzésünk, és reméljük, hogy tökéletes formában lesz. Ő fogja megmondani, hogy képes-e játszani.”

Szerinted könnyebb volna Neymarnak visszatérni a Barçába, mint csatlakozni a Madridhoz?

„Nem tudom, ez egy olyan kérdés, amiről őt kell megkérdezned. Jelenleg egy másik klubban játszik, nem itt van, úgyhogy erről a témáról nem tudok mit mondani. Csak szóbeszéd lenne a beszélgetés kedvéért. Csak ő tudhatja. Van egy nagyon fontos meccsünk holnap, és más témáról nem akarunk beszélni.”

Willian

„Szem előtt kell tartanunk mindannyiukat. Hazard, Morata, Pedro… az összes Chelsea támadó játékosnak hasonló a profilja, és különös figyelmet kell fordítanunk rájuk.”