Valverde: „Az eddigi legnehezebb meccsünk idén”

Örült a szurkolók reakciójának | Messi mindenhonnan veszélyes

Ernesto Valverde szakvezető természetesen elégedetten értékelt a Chelsea ellen hazai pályán elért 3-0-s siker után, amivel csapata  bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Valverde ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez volt az idei szezonban a legnehezebb összecsapásuk az angol gárda kiváló teljesítménye miatt, így értékelni kell a továbbjutást. A tréner beszélt még André Gomesről, Messiről valamint a távozáson gondolkozó Iniestáról is

„Ez a meccs bizony tartogatott buktatókat… Az ellenfél egészen egyszerűen egy fantasztikus csapat. Az első góllal ugyan kiváló helyzetbe kerültünk, de a Chelsea-nek olyan játékosai vannak, akiket nagyon nehéz tartani. Az egyik legnehezebb összecsapást tudtuk le az idei szezonban.”

„Az odavágón kontrolláltuk a játékot, és noha most is birtokoltuk a labdát, nagyon veszélyesek voltak a kapunkra, és 1-0 után jöttek is előre. A második félidőben Leo gólja végleg eldöntötte, de én sokat szenvedtem a kispadon.”

Dembélé

„Ellátta a feladatát. A célunk az volt, hogy szélesítsük a pályát támadásban, de végül úgy hozta a helyzet, hogy nagyon sokat kellett védekeznie. Moses és Marcos Alonso egyaránt sokat léptek fel a támadásokkal, így a lecserélésével meg akartuk erősíteni a széleket védekezésben. Meglátjuk, hogy ez önbizalmat ad-e neki, mert az tény, hogy a sérülésekkel nem volt eddig szerencséje. Más futballkultúrából érkezett, így meg kell még tanulnia a mozgásokat: visszatámadás labdavesztés után és feláldozni magadat a csapatért, hogy ne legyenek a csapatrészek között nagy távolságok. Nagyon fiatal, és még rengeteget fejlődhet.”

Messi

„Egy áldás, hogy velünk van. Annyira meghatározó, hogy bármilyen helyzetből képes gólt szerezni. Rá építjük a játékunkat, ő pedig bármilyen szituációból képes veszélyt teremteni. Nagyon erős karakter, önmagától várja el, hogy eldöntse ezeket a meccseket. És mindig el is dönti őket.”

André Gomest bátorította a Camp Nou

„Nagyon örültem neki. Az a fő kérdés a jövőben, hogy előre tud-e lépni. Meg vagyok róla győződve, hogy André képes rá. Nagyon tehetséges játékos, az ilyen meccseken nagy hasznára van a csapatnak.”

Iniesta még nem döntött a jövőjéről

„Úgy kell döntenie, ami a legjobb a számára, ha pedig így lesz, minden rendben is lesz. Én egyelőre élvezem azt, hogy a rendelkezésemre áll, nem is tervezek ennél tovább. A mának kell élni, és jól befejezni a szezont.”