Fazio: „Nagy kihívás előtt állunk”

Fazio és Di Francesco adott sajtótájékoztatót a párharc előtt

Az AS Roma edzője, Eusebio Di Francesco megtartotta a sajtótájékoztatóját a Barcelona elleni Bajnokok Ligája negyeddöntős párharc előtt, melyen a tréner mellett még az argentin Fazio válaszolt az újságírók kérdéseire. A játékos és a vezetőedző is egyetértett abban, hogy a saját játékukat kell játszaniuk még a Camp Nouban is, így a céljuk nem lesz más, mint megpróbálni rákényszeríteni a katalánokra a játékstílusukat.

Fazio

„Megnéztem a Barcelona meccsét a hétvégén a Sevilla ellen, akik nagyszerűen játszottak, és nagy nyomás alá helyezték a Barçát. Ennek ellenére a katalánok nem adták fel. Ez megtanít arra, hogyha nem végzed ki őket, amikor megvan az esélyed rá, akkor ott van az ellenfél, aki vagy kiegyenlít vagy akár meg is fordítja az eredményt két rövid perc leforgása alatt.”

„Luis Suárez egy igazán jó csatár, de szembenézünk Messivel és vele. Nem csak róluk szól a Barça. A saját erősségeinkre kell gondolnunk, és megpróbáljuk rájuk kényszeríteni a játékstílusunkat.”

„A legtöbben jól ismerjük Leo Messit. Ő a világ legjobbja, de nem csak rá kell figyelnünk. Az egész Barçára figyelnünk kell, nagy kihívás előtt állunk.”

„Nem szeretnék beszélni százalékos esélyekről egyik csapat továbbjutását illetően sem. Azt hiszem, ez egy igazán jó párharcnak tűnik, amelyet tisztelettel és alázattal kezelünk, de éhesen és büszkén is. Ez nem arról szól, hogy hogyan jutottunk el ide, hanem arról, hogy mit kell még tenni.”

Di Francesco

„A Barçának nincs szüksége rám, hogy adjak nekik egy kis előnyt, mondván, hogy ki fog és ki nem fog játszani. Most, jobban, mint valaha, egységes csapatnak kell lennünk. Megmondom, ki fog játszani holnap: a Roma (nevet – a szerk.)!”

„Szeretem Iniesta játékát nézni. Nagyszerű képességek birtokában áll, kreatív játékos. Ő személyesen hozzátett a Barcelona történelméhez, de ne hasonlítsuk össze Francesco Tottival, két teljesen különböző játékosról van szó.”

„Azért vagyunk itt, hogy szembenézzünk egy olyan csapattal, amely teljesen hozzá van szokva az ilyen típusú nagy meccsekhez – talán a legerősebb csapat a világon. A vágyunk és célunk az, hogy valami rendkívüli dolgot csináljunk, és pozitív hozzáállásunk van. Tovább szeretnénk álmodni.”

„Alisson megmutatta, hogy zseniális képességű kapus. Nagyszerű védéseivel saját maga nyert meg nekünk meccseket. Ő már Európa egyik legjobbja.”

„Ez nem más, mint egy anekdota, hogy Luis Suárez nem szerzett gólt egy ideje az európai kupasorozatokban. Akár betalál, akár nem, ő egy nagyszerű labdarúgó, aki a Barça számára alapvető fontosságú.”

„Csak azáltal, hogy ilyen messzire jutott a Roma, valami fontosat bizonyított. A Barçának nagyszerű futballstílusa van, így meg kell mutatnunk, hogy nekünk is. A lehető legkevesebb lehetőséget engedhetjük meg nekik, de egyszerűen kell játszanunk. A saját játékunkat kell hozni, és nem szabad félnünk a labdabirtoklástól.”