Valverde: „Nekünk Leo a legjobb”

FIFA-gála, VAR és a menetrend a középpontban a Leganés mellett

Az FC Barcelona szerda este a Leganés otthonában játszik a spanyol bajnokság hatodik fordulójában. Ernesto Valverde szakvezető megtartotta az ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A spanyol edző az ellenfélen kívül kitért többek között a szoros menetrendre, beszélt a tegnap esti FIFA-gáláról, illetve elmondta a véleményét a VAR-ról is.

Az ellenfélről

„Az ilyen típusú csapatok mindig jól rendezettek, különösen taktikailag, majd az alapján játszanak, amit te csinálsz. Ők is meg tudnak lepni kontratámadásokból vagy a második hullámból. Ebben az évben bizonyos időközönként nyomást helyeztek a pályán a Real Madridra a Bernabéuban, és már otthon fogják csinálni. Ez egy olyan csapat, amely nagy lelkesedéssel játszik, különösen otthon, és azokon a meccseken, amelyeket ott játszottak, jól csinálták. Szerintem ez egy kemény meccs lesz, mint mindig a Butarquében, és az utóbbi években is nehéz volt ott játszani, hiszen a saját pályájukon játszottak. Senkinek sem könnyű ott, de megpróbáljuk megszerezni a három pontot.”

A szoros menetrendről

„Mielőtt a Gironával játszottunk, ki akartunk menni, és meg akartunk nyerni mind a három meccset. A Girona elleni meccs nem tette ezt lehetővé, hogy megtörténjen, és így a tervünk most az, hogy megnyerjük a következő mérkőzést. Ha konkrét játékosokról beszélsz, hogy kik játszhatnak, a mi megközelítésünk hasonló lesz. A csapat és a játékosok képesek arra, hogy kezeljék ezt a menetrendben, ahol olyan sok meccs van. Igaz, hogy hat nap alatt három kemény meccsünk van. Már játszottunk egyet, és most a másik kettő következik.”

A FIFA-gáláról

„Mindenkinek megvan a véleménye, ahogy nekem is, én sem vagyok különb. Nem hiszem, hogy itt az ideje összehasonlítani a játékosokat, de nekünk Leo a legjobb. Nincs mit mondanom az ügyről. Modric egy nagyszerű játékos, akinek nagyszerű éve volt. Évekkel ezelőtt nem volt annyi díj vagy sajtó, de most minden fel van nagyítva, és sok díj és sok gála van. Ez vitát generálhat, de ahogy már említettem, ebben a helyzetben vagyunk. Ez egy sport, de egyre inkább üzlet lesz mindenki számára.”

Messi és Ronaldo nem jelent meg a gálán

„Amikor egy mérkőzés következik, akkor megvan a lehetőséged, hogy elfogadd a meghívást, vagy sem. Ez egy olyan kérdés, amelyet nem nekem kell szegezned, hanem a játékosoknak.”

A VAR-ról

„Legbelül mindannyian szeretnénk, hogy a technológia segítsen nekünk a mérkőzésen, és hogy a labdarúgást igazságosabbá tegye, különösen olyan világos helyzetekben, mint például, hogy a labda áthaladt-e a vonalon vagy sem. A VAR tartalmaz olyan részeket, amelyeket jobban szeretek, mint a többit, mert új betekintést nyújtanak fontos kérdésekbe. De van egy másik rész, ami nem hiszem, hogy egyértelmű, és én sem tudom igazán, hogy mondjam ezt. Hol és mikor döntesz? A közelmúltban büntetést kaptunk egy olyan szabálytalanságért a középpályán, ami nem volt az. Úgy gondolom, hogy a VAR tisztázhatja a hibát, de nem hiszem, hogy minden világos még.”