Valverde: „Az első csapást nekünk kell mérnünk”

Az Inter mellett Messiről szólt minden

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde a keddi sajtótájékoztatóján a holnapi Internazionale elleni Bajnokok Ligája-találkozó mellett – amit a Camp Nouban rendeznek meg 21 órától – legfőképp Lionel Messi kapcsán kapott kérdéseket. A Barça edzője szerint a csoportelsőségről szólhat a holnapi mérkőzés, és bízik benne, hogy megfelelően tudják pótolni a sérült Messit.

Az Interről

„Most vannak eddig a legjobb formájukban a szezon alatt. Hét mérkőzést nyertek zsinórban, és soha nem adják fel, több mérkőzésüket az utolsó percekben nyertek meg, jó szellemben játszanak. Ők egy olyan csapat, amely szereti nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet. Szeretnek támadó focit játszani az ellenfél térfelén. Ennek a két csapatnak hat pontja van, akik bennünket követnek, nulla. Ez egy jó mérkőzés lesz, mert a csoport első helyéért fogunk játszani. Aki nyer, óriási előrelépést tesz, hogy az első helyen végezzen. A Camp Nout az előnyünkre kell kovácsolnunk. Az első csapást nekünk kell mérnünk.”

Messi pótlásáról

„Csapatként ez egy kihívás mindannyiunk számára, de van számos másik játékosunk, akik képesek pótolni őt. Meg kell találnunk a módját, hogy nélküle játszunk. Biztosan hiányozni fog nekünk, de reményeink szerint győzelem közben fog hiányozni. Nem ti vagytok az egyetlenek, akik megpróbálják kideríteni, hogyan fogjuk megpróbálni Leót helyettesíteni. Más csapat edzői is ezt szeretnék, és nem fogom elárulni, hogy mit fogunk csinálni. Nem tehetjük Messi súlyát egyetlen egy játékosra, az egészet együtt kell megcsinálnunk. Messiből csak egy van, de azt hiszem, megvannak a játékosok, akik elő tudnak lépni, hogy kitöltsék az űrt. Ő a legjobb játékos, mit akarsz, mit mondjak? Függünk tőle, ahogy másoktól is, de ő a legjobb.”

Csodára lenne szükség a Clásicóhoz

„Az orvosok azt mondják, körülbelül három hét, és néha az emberek arról beszélnek, hogy hamarabb visszatér. Szeretném azt mondani, hogy csoda fog történni, és jövő héten visszatér, de nem hiszem, hogy ez a helyzet.”