Valverde: „Piqué gólja begyakorolt figura? Nem tudok róla…”

A tréner célja a győzelem volt, így elégedett

Ernesto Valverde vezetőedző szerint az a munkájuk, hogy nyerjenek, így a nehézségek ellenére is elégedett volt a csapatával a PSV ellen elért 2-1-es győzelem után. A tréner nem tud arról, hogy Piqué gólja begyakorolt figura lett volna, dicsérte Messit és Dembélét, valamint elárulta, hogy a PSV helyzetei főként a labdaeladásokból adódtak, így amiatt sem aggódik különösebben, hogy ezúttal sok dolga volt ter Stegen kapusnak. 

Már tele vagy  Barçás tárgyakkal és azt gondolod, nem tudunk újat mutatni? Ezekkel a termékekkel talán még meg tudunk lepni. Siess, hogy ne maradj le róla!

„A labdavesztéseink miatt voltak lehetőségeik, ráadásul De Jong ellen nagyon nehéz védekezni, így normális, hogy szenvedtünk. Az első 20 percben problémáink voltak, és a három kapufa, valamint a szögletek egy kissé elbizonytalanítottak minket. Ezáltal nyílt volt a mérkőzés, és több helyzetet engedélyeztünk nekik, mint amennyit általában szoktunk. Ennek ellenére labdával nyugodtak voltunk. A második játékrészben aztán meglőttük a góljainkat, így ránk kellett jönniük. Az összecsapás legkellemetlenebb része a kezdés, valamint a végjáték volt, de szenvedni is tudni kell.”

Messi

„Nem tudom, hogyan tudta így meglőni a labdát az első találatnál. Azon az oldalon remek támadásaink voltak, Messi és Dembélé pedig bármilyen helyzetből képesek kapura lőni.”

Dembélé

„Az a médiafelhajtás, ami körülöttünk van, nem fog véget érni sosem. Már hozzászoktunk ehhez. A mi munkánk az, hogy nyerjünk. Nagyszerű játékos, jól vett részt a játékban.”

Umtiti visszaesett? 

„Nem tudom, mi fog történni. Meglátjuk, mi lesz az eredménye a csütörtöki vizsgálatoknak. Még nem tudni, hogy ugyanarról a sérülésről van-e szó.”

Piqué gólja tudatos volt?

„Nem tudok róla, hogy ezt gyakoroltuk volna… de ha ő azt mondja, akkor az volt. Gól lett, és ez a fontos.”

Ter Stegen

„Megpróbálunk kezdeményezni, és hátulról felépíteni a játékot. A pálya ezúttal megnehezítette a dolgunkat, ter Stegen el is követett néhány hibát, de ez nem érdekel, mert tisztában vagyunk vele, milyen minőséget képvisel a kapuban. Hogy sok volt a dolga? Ez sem aggaszt.”

Vidal

„Voltak helyzetei, elégedettek vagyunk vele. Küzdős, nehéz meccs volt, segített a csapatnak.”