“A Madrid a Ligában nem volt formában. Most sokkal jobbak”

A jelenre és a jövőre is gondolnak a rotációnál

Péntek este megtartotta szokásos mérkőzés előtti felvezető sajtótájékoztatóját Ernesto Valverde, amin sok aktualitást kellett érintenie, hiszen amellett, hogy a jó formába kerülő Valencia érkezik a Camp Nouba, témát szolgáltatott az is, hogy délután kisorsolták a Copa del Rey elődöntőjét, ahol a Real Madriddal kell játszania a csapatnak. A februári sűrű versenynaptárról és a rotációról is beszélt, valamint a hirtelen megérkező új védőjéről, Todibóról is mondott pár szót, akit egyelőre nem nevezett a meccskeretbe

Jön a Valencia

“A Valencia nagyon sokat változott az elmúlt időszakban, különösen a gólérzékenységére. Olyan, mint tavaly volt. Tavaly egészen kivételes rajtot vettek, nagyon pontosak voltak, és idén a játékot és a rendszerüket tekintve hasonlóak voltak, ugyanannyi helyzetük is volt, azonban ezeket nem lőtték be. Ezért vannak most rosszabb pozícióban a tabellán. Azonban most már több önbizalmuk van, jönnek felfelé. Jó formában látom őket, ezt mutatja a kupában való továbbjutásuk is.”

A Mestalla túl kemény falat volt: 1-1

Kupa párharc a Madrid ellen

“Nagy küzdelem lesz, két nagy meccs, egy olyan pillanatban, amikor mindketten harcban vagyunk a bajnoki címért is, és folytatjuk a BL-ben is. Ez még több fűszert ad ennek a szituációnak, két olyan kupameccsel, amik nagyon nagy terhelést okoznak majd, ugyanakkor nagyon vonzóak a szurkolók és a játékosok számára is. Nagyon nagy elődöntők lesznek, meglátjuk, hogy be tudunk-e jutni a döntőbe. A Ligában rossz állapotban voltak, amikor találkoztunk velük, de most a Madrid jobb formában van, és nagyon nehéz dolgunk lesz.”

Sűrű a meccsnaptár

“Bizakodva nézünk elébe, van is okunk rá, hogy bizakodjunk, de nyilvánvaló, hogy nem tudod, mi történik majd holnap. Úgy fogjuk kezelni a terhelést ahogyan haladunk előre. Ezen a héten 3 meccsünk van hat nap alatt. A következő héten 3 meccs 8 nap alatt. Az Athletic elleni meccs után lesz egy tiszta hetünk, ez is segíteni fog. Ennek megfelelően fogjuk a pihenőket adagolni, és reméljük, hogy nem sérül majd meg senki (Cillessen mondjuk pont pénteken sérült meg – a szerk.). Egyszerre nézzük a rövid távú és a hosszú távú érdekeinket is. A meccsnaptár nagyon erős, ez nyilvánvaló, de ezt tudtuk már három héttel ezelőtt is. Ha mindig játszol, és nem ejtenek ki, akkor óriási terhelést kapsz, ez egyértelmű.”

Dembélé állapota a Madridra tekintettel

“Nem tudom, hogy csapatban lesz-e. Most nincs erre válaszom, meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz hétfőn vagy kedden.”

Rotáció

“A lehető legjobb csapatot állítjuk össze holnapra, hogy nyerni tudjunk. Értékelnünk kell azt, hogy melyik játékosunk milyen állapotban van. Az edzést végignézzük és ez után döntünk. De nem tagadjuk, hogy a Liga az első számú prioritásunk, nem lehetünk óvatlanok.”

Todibo a csapatban

“Todibót a klub hosszú távra igazolja, eleve jövő évre szerették volna leigazolni. De figyelembe véve a körülményeket, hogy hogyan állt ő a klubjával, már most leigazoltuk, hogy jobban megismerje a társait, és a játékformánkat. Arra az esetre is gondolunk, ha vészhelyzet alakulna ki a középső védőinkkel. Most van 5 játékosunk a posztra. Murillóra ez nincs hatással, attól eltekintve, hogy még nagyobb a versenyhelyzet.”