„Még sok dolog benne van ebben a párharcban”

Valverde

A Barça nem nyert a Madrid elleni Kupa odavágón, de életben maradtak a továbbjutási esélyei. Ehhez nem kell több, csak egy jó visszavágó a Bernabéuban. Valverde edző nem volt elégedetlen, Messit pedig nem akarták túlterhelni.

Messi

„Jól volt, de inkább nem akartunk kockázatot vállalni, mert egyelőre olyan pillanatban vagyunk. Különböző fájdalmai voltak, ezért úgy gondoltuk, így a legjobb. A döntéseket annak megfelelően kell meghozni, hogy mit gondolsz, mi a legjobb a csapatnak és mi a játékosnak. Ma jól érezte magát, de úgy gondoltuk, hogy jobb, ha a második félidőben száll csak be. Amikor bejött, lehetett volna döntő, meccset eldöntő szereplő, mert mindig, ha nála van a labda, tudjuk, hogy mit kelt az ellenfél oldalán.”

Összkép

Ha az első percekben már gólt kapsz, nyilvánvalóan erős hatással van a meccsre. Az első és a második labdabirtoklásuk is hosszú volt. Meglőtték a góljukat, ez nyilván benne van a pakliban, ezt követően lépésről lépésre tudtuk felépíteni a játékot, és veszélyt teremteni. Később inkább a mi meccsünk zajlott, és tudtunk egyenlíteni. De sok fázisa volt a meccsnek.”

Visszavágó

„A párharc nyitott, egyelőre nincs favorit. És figyelembe véve, hogy milyen kaliberű játékosokról és csapatokról van szó, még nagyon sok minden történhet. Tudtuk, hogy nagyon kemény és nehéz meccs lesz.”

Malcom és Semedo

„Nagyon sokat várunk tőlük. Semedo rendkívül gyors, sok dolgot megold számunkra. Sok potenciál rejlik benne, nagyon nehéz cselekkel megverni és elégedettek is vagyunk vele. Malcom esetében reméljük, hogy az a tény, hogy gólt lőtt, segít neki. Mindig vannak helyzetei.”

Messi kezdő lesz a San Mamésben?

„Nem tudom. Remélem, hogy igen, egyértelmű.”

Coutinho

„Nagyon sokat kérdeznek vele kapcsolatban, mert már lehet tudni, hogy sokat is várnak tőle. Fókuszban van, de ő egy nagy játékos, és továbbra is mindent bátran megpróbál, és ezt is keressük. Végül volt két vagy három lövőhelyzete. Téved ő is, mint mindenki.”