„Ez egy olyan nyomás, amit szeretünk”

Valverde a Lyon előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő odavágója előtt megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját. A spanyol szakvezető elmondta, hogy agresszív ellenfelet vár, figyelni kell az ellentámadásokra, azonban a nagy nyomás ellenére nyerni akarnak Fekir távollétében.

Agresszív Lyon

„Régóta vártunk erre a mérkőzésre, alig várjuk, ahogy a Lyon is. Ők egy kiváló csapat, és jó idényük van eddig, még veretlenek a Bajnokok Ligájában. Jó támadóik vannak, akik el tudják indítani a kontrákat. Ami a legjobban tetszik bennük, hogy csapatként támadnak le, és nem engedik az ellenfelet játszani. Ez egy kemény mérkőzés lesz.”

3 éve nem nyertek idegenben a kieséses szakaszban

„Az idegenbeli meccsek kemények, de a többi is. Ha megnézzük, mit tettünk le ebben a szezonban, betaláltunk a Tottenham és az Inter otthonában is.”

Nyerni akarnak

„Megpróbálni kihúzni a mérkőzést vesztes formula. Azért megyünk ki a pályára, hogy gólt szerezzünk és megpróbáljuk megnyerni a meccset. Az emberek tavaly azt mondták, hogy a Roma volt a leggyengébb csapat, akit kaphattunk. Csak egy meccsen kaptunk ki. Az odavágón 4-1-re nyertünk, de aztán kiestünk. Ezt szem előtt kell tartanunk.”

Figyelni kell a kontrákra

„Úgy kell kezdenünk, hogy nem veszítjük el a labdát. Ha a középpályán elkapnak minket, akkor esélyt adunk nekik az ellentámadásra.”

Fekir eltiltott

„Fekir olyan játékos, aki minden mérkőzésen meghatározó lehet. A hátára tud venni egy csapatot. Nehéz lesz nekik pótolni, és ezt ki kell használnunk.”

Nagy a nyomás

„Készen állunk, arra törekszünk, hogy játsszunk. Izgatottak vagyunk, és tudjuk, hogy nagy nyomás van rajtunk. De ez egy olyan nyomás, amit szeretünk.”