„Fontos, hogy ne rágódj a múlton, mert gyötörni fog”

Busquets a Lyon előtt

Az FC Barcelona középpályása, Sergio Busquets állt a sajtó rendelkezésére a keddi, Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő odavágója előtt. A katalán klasszis elmondta, hogy erős ellenfélre számít, de az őszi idegenbeli BL-meccsek bizakodásra adnak okot. 

Erős Lyont vár

„Úgy gondoljuk, hogy a legjobb Lyon ellen fogunk játszani. Voltak rendhagyó eredményeik ebben a szezonban. Jók voltak a csoportkör során, veretlenül fejezték be, és nagyszerű támadóik vannak. Veszélyesen kontráznak, tudjuk, és erre készen is állunk. Ha így teszünk, jó esélyeink lesznek.”

Jól játszottak a szezon során idegenben

„Nagyon jól játszottunk ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában, különösen idegenben. Továbbra is ezen az úton kell folytatnunk a versenyt, szilárdnak kell lennünk, és jól kell támadnunk és védekeznünk. Ha nem, problémáink lesznek, és el fogunk akadni. Ebben a szezonban idegenben jól játszottunk a Bajnokok Ligájában. Két győzelem, és még egy, amit meg kellett volna nyernünk.”

Ez más, mint a csoportkör

„Nagyon gyors játékosaik vannak a középpályán és a támadósorban. A labda irányításakor területet hoznak létre, amiket nekünk le kell zárnunk. Nagyon tiszteljük őket, de ez más, mint a csoportkör. Ugyanúgy más, mint a PSG-nek a francia bajnokságban. Már megfigyeltük őket, és tudjuk, mire képesek.”

Tudni kell szenvedni

„Készen kell állnunk, szilárdnak kell lennünk, tudnunk kell szenvedni és javítani azon, amit korábban tettünk, hogy továbbjuthassunk a versenysorozatban. Reálisnak, de optimistának is kell lennünk. Mindenki tudja, hogy mi történt tavaly és az előző szezonokban. Fontos, hogy ne rágódj a múlton, mert gyötörni fog.”