„Triplázás? Még nem nyertünk egy trófeát sem”

A Barça elkövetett hibákat a szerdai Klasszikuson, ezt pár nappal később is elismerte Ernesto Valverde is. Most azon lesznek, hogy ezeket a hibákat kijavítsák.

Újabb győzelemért mennek

„Ez egy másik sorozat, itt pontokért játszunk. Rendkívül nehéz egymás után két meccset is lejátszani ugyanazzal az ellenféllel, és még ismételjük is meg az eredmény, de meg fogjuk próbálni, mert a LaLiga ezt várja el tőlünk. Szeretnénk a győzelemért játszani, és egy siker óriási lélektani lökést is adna, ráadásul pontokat vennénk el egy közvetlen riválistól. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, mert a szerdai eredmény ellenére nagyon is láttuk, hogy milyen nehéz ellenük játszani.”

Hangulat

„Amikor egy csapat nyer, önbizalmat is nyer a következő meccsekre, és amikor veszít, azért várod a következő találkozót, hogy megmutassad, mit tudsz. Ők el akarják venni a kiesés okozta csalódottságot. Mindkét csapat a győzelemért fog menni, kemény lesz, bármi megtörténhet. Az, hogy megnyertük az első meccset, semmiféle garanciát nem ad a másodikra.”

Cserék

„Szerdán voltak olyan pillanatok az első félidőben, amikor nagyon nem álltunk a helyzet magaslatán. Ők nagyon veszélyesen jöttek, mi pedig nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Több dolog is hiányzott tőlünk. És mindenki javulni szeretne, több helyzetet kidolgozni. De az is igaz, hogy amikor kellett figyelni, nem hibáztunk. Meglátjuk, hogy lesz-e változtatás a csapaton, ez benne van a pakliban.”

Arthur

„Ő is a keret tagja, segíthet nekünk. Attól függően, hogy hogyan érzi magát, ott lesz, vagy nem lesz ott. Nem játszott sokat szerdán, most majd meglátjuk.”

Triplázás

„Nekünk az a célunk, hogy nyerjük meg a soron következő meccseket. Eljutottunk a Kupa döntőjében, egy olyan sorozatban, ami sok kérdést generált, hogy egyáltalán megyünk-e érte vagy nem. És most döntőben vagyunk. De ebben a pillanatban még nem nyertünk meg egyetlen trófeát sem. Nyerhetünk egyet, a Kupát. A Ligában elsők vagyunk, ám nagyon sok is van hátra, és remek ellenfeleink vannak. Ebben a pillanatban még nem nyertünk semmit. Most a LaLigáért küzdünk holnap, ez pedig egy nagyon fontos meccs.”

Játék

„Nem zavar, ha azt mondják, hogy szegényes a játékunk. Néha 25-ször lősz kapura, és nem lősz egy gólt sem, máskor lősz 3-at, és van három gólod. Abban kell fejlődnünk, amit nem csinálunk jól.”

Ter Stegen

„Játszott, mert Cillessen nem volt száz százalékos. Hamarabb gyógyult. De itt nem házi versenyt rendezünk, hogy egyiket vagy a másikat jutalmazzuk meg. Az játszik, aki jobban tud segíteni, hogy megnyerjük a meccsünket.”

Sorozat a Bernabéuban

„A Barcelona elmúlt évekbeli története a Bernabéuban ott van, és a Camp Nouban is. Én nem nézem, hogy mi történt korábban. A Szuperkupában simán veszítettünk ellenük, és nem volt a csapatban Cristiano Ronaldo. Senki sem garantál számodra semmit, minden meccs más. És mindkét csapat nagyon oda tud figyelni, amikor vendégként játszik a másiknál.”

Messi

„Amikor nyersz, az jó mindenkinek. mert az eredmény emeli a játékosok önbizalmát. Néha a plusz dicsőséget a góllövő viszi el, de mindenki teszi a dolgát. Ez mindenkinek a munkája. Messit is ugyanúgy látom, mint mindig. Mindig nagyon sokat vársz a játékosoktól, tőle is. Mindig feltűnik, de néha kevésbé vesz részt a játékban.”

Megállítani Viníciust

„Nincs semmi különleges elképzelés ellene, nincs speciális terv. Mindannyian, együtt kell megoldjuk. Nagyon jó formában játszó futballista, és egy az egyben kiváló. Nagyon oda kell rá figyelni, ahogyan Bale-re, Benzemára, Lucasra is.”

Solari esetleges menesztése

„Nem szeretem, ha kirúgnak edzőket, a kollégáimat. Solarinak a legjobbakat kívánom, de mindketten nyerni szeretnénk.”

Ötöt most nem kapott a Madrid, de egy 0-3 azért összejött. Rendelj még most az utolsó darabos Manita pólók közül, amíg el nem fogy végleg!