„A Madrid? Nyilvánvaló, hogy nem zárjuk ki őket”

Valverde a Rayo előtt

Hiába írja le mindenki ebben a pillanatban a Real Madridot, Ernesto Valverde ebben is óvatos egyelőre, amíg 36 pont még megszerezhető a Ligában. A Rayo ellen pedig ugyanannyit ér egy győzelem, mint ért a Madrid ellen: 3 pontot.

A Rayo elleni meccs

„Ahogyan közeledik a szezon vége, úgy lesz egyre nehezebb. Egyre kevesebb forduló van hátra, a csapatok el akarják érni a céljaikat, és egyre nagyobb lesz a tét. A Rayo nincs könnyű helyzetben, és ne felejtsük el, hogy a szezonnak ebben a szakaszában az alsóházi csapatok sok meglepetést tudnak okozni. A három pont holnap ugyanannyit ér, mint a Bernabéuban és Sevillában. A BL-re tekintettel pedig mindig jó, ha győzelemmel hangolunk.”

Madridi krízis

„Távolról nézzük, és tisztelettel. Tudjuk, hogy milyen a futball, hogy egy héten belül bárkivel gyökeresen megváltozhatnak a dolgok. Nincs mit mondanunk a Madrid kríziséről. Amikor azt látjuk, hogy kiesnek csapatok a BL-ből előnyös helyzetből, jó állásról indulva, mint a Madrid és a PSG, az kell eszünkbe jusson, hogy ez milyen nehéz sorozat, hogy milyen nehéz nyerni, hogy oda kell figyelnünk. Senki nem mentesül ez alól.”

Boateng ezúttal is kereten kívül

„Öt játékos van a keretben, akik elől tudnak játszani. Valakinek ki kell maradnia, rá esett a választás. Dolgoznia kell, hogy megfordítsa a helyzetet.”

Távolság az Atléticóval szemben

„Nem zárok ki semmilyen csapatot a versenyből. Szerintem közülünk senki sem teszi. Az igaz, hogy az Atlético áll a legközelebb hozzánk, az a szándékunk, hogy ez a távolság legalább megmaradjon. Ez azt jelentené, hogy nyerjük a meccseinket. Ez a feladatunk, erre kell koncentrálnunk, minden héten 3 pontot kell szereznünk.”

A Madrid már kizárja magát a versenyből

„Nyilvánvaló, hogy nem zárjuk ki őket. Tisztelet miatt és a matematika miatt sem. Ez így normális. Tudom, hogy amikor veszítesz egy meccset, úgy érzed, hogy lekerülsz a tábláról, de amikor nyersz, ez pont fordítva van. Még 36 pontot lehet szerezni, úgyhogy nekem mindegy, mit gondolnak a többiek, nekik is van esélyük. Az világos, hogy az Atlético közelebb van, 7 pontra vannak.”

Optimista a közhangulat

„A szurkolóknak kell bizakodniuk velünk, a játékunkkal, az eredményeinkkel kapcsolatban. Ezt szeretnénk. De nekünk jobb, ha óvatosak vagyunk, mert ha megnézzük a BL-ben a négy eddig továbbjutott csapatból három is csoport második volt. Az egyedüli első, a Porto pedig egy hosszabbításos büntetővel jutott tovább. Oda kell koncentrálnunk, és arra figyelni, hogy ami a többiekkel megtörtént, velünk is megeshet.”

Zidane és Mourinho

„Egészen biztosan nagy edzők, ezt már bizonyították. Ahogyan Solari is.”

A Barça Rakitic nélkül

„Nem gondolok erre. Sem Rakitic nélkül, sem más nélkül. A jelen szezonra koncentrálsz, és ő itt van.”

Rotáció a Rayo ellen

„Elképzelhető, hogy lesznek változtatások, holnap majd meglátjuk. Egy üres hét után vagyunk, és a meccs után is van négy napunk a BL-mérkőzésig. Amikor három nap van, nehezebb.”

Piqué szezonja

„Nagy szezont játszik. Voltak neki is jobb és rosszabb pillanatai, de most nagyon magas szinten játszik. Volt most egy hét, amikor pihenhetett. Tudom, hogy sokat játszik, de a válogatottból is visszavonult, és azokat a mérkőzéseket így megspórolja. Pihent a kupában is… meglátjuk, hogy holnap játszik-e.”

Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!