„Messifüggőség? Igen, egyértelmű, jelen van.”

Valverde a 4-4 után

Sok meccs szorult egy meccsbe a Villarreal ellen Ernesto Valverde szerint. A hibákat elismerte, de örül is, mert szerinte ez a 90 perc nagyon hasznos lesz nekik a következő találkozók előtt.

„Kicsit őrült meccs volt, úgy nézett ki, hogy bármelyik csapat nyerhet gond nélkül. Ez a mérkőzés az egész bajnokság erejét is bizonyítja, hiszen senki nem gondolhatja előre, hogy biztosan meg fog nyerni egy meccset.”

Cserék a védelemben

„Amikor változtatsz valamit, azért teszed, mert azt gondolod, hogy jobb úgy, mert a dolgok úgy állnak, ahogy. Piquének négy sárga lapja van, azt gondoltam, hogy ezen a meccsen sok labdát belőhetnek mögénk, és könnyen megkaphatja az ötödiket. Nagyon fontos meccsünk lesz szombaton.”

Nem veszítettek

„Nagyon fontos volt, hogy ne veszítsünk. A három pontot akartuk megszerezni, de ez az élmény, hogy a legvégén jöttünk vissza, jó érzést ad.”

Mi történt a meccsen?

„Bizonyos dolgokban hibáztunk, másokban jól döntöttünk. A meccsnek nagyon sok olvasata lehet, ez a mérkőzés olyan volt, mintha többet egybe gyúrtak volna. Az elején nagyon tisztán odaértünk a kapujuk elé, és úgy tűnt, hogy ők idegesek. De ők azért veszélyesek, mert remek játékosaik vannak. Nem tudtuk kézben tartani a meccset, és ők egyre veszélyesebbé váltak. Rendkívül jól képzett játékosaik vannak. Nem tudtuk lezárni a meccset amikor lehetett volna, és végül nekünk kellett visszaküzdeni magunkat a meccs végén. Egy olyan meccsen, amit már teljesen elveszítettünk.”

Konklúziók

„Szerintem ez a meccs nagyon sokat fog segíteni nekünk, elsősorban a következő meccsekre tekintettel. Azért is jó lesz, mert a környezetünk észre fogja venni, hogy még nagyon sok van hátra a bajnokságból, nehéz lesz, és a csapatoknak kiváló játékosaik, nagy küzdőszellemük van. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az ellenfelek ilyen sokszor létszámfölénybe kerüljenek. Most egy közvetlen riválissal csapunk majd össze, majd jön a BL. Nem lehet akárhogyan. Ha jól támadsz, jól is védekezel. És fordítva is.”

Messifüggőség

„Igen, egyértelmű, jelen van. A világ bármelyik csapatában jelentkezne. De amikor nincs, akkor is kell játszanunk. Az első 15 percben nem volt Messifüggőség, de az utolsó 15-ben volt. Ez teljesen elfogadott dolog.”

Védekezés

„Nagyon sok helyzetet engedtünk nekik, de ez nem csak a védelem hibája, hanem az egész csapaté. Ehhez jobban kézben kell tartani a meccset. Ez megtörtént már az elmúlt évben is, de még ha jobban kézben tartottuk is a meccset, szenvedtünk.”

Van olyan ügyes lábad, mint Messinek vagy Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait! Íme az egyik!