„Fütty Griezmannak? Foglalkozzunk saját magunkkal”

Valverde

Nagy harcot vár, de nyerni akar az Atlético ellen Ernesto Valverde, aki szerint úgy készülhetnek a legjobban a Manchester United ellen, ha szombaton győznek. 

„Nem tudom, hogy melyik Atléticoval fogunk találkozni. Minden csapatnak van egy meghatározott stílusa, és az a normális, ha tartják is ezt a stílust. A három pont nagyon fontos, nekünk egy stabilabb vezetést adna”

A jelenlegi pontkülönbség

„Matematikailag ez nem elég, nem egy döntő előny. Nagyon sokan szeretnék, ha már januárban eldöntött lenne a Liga sorsa, de aztán veszítesz egy meccset és máris arról beszélnek, hogy micsoda fordulat állt be…”

Dembélé állapota

„Nem lesz ott az Atlético ellen, és nem tudjuk, hogy szerdán velünk lesz-e a BL-ben. Nem akarunk kockáztatni.”

Griezmannt kifütyülhetik?

„Én azt szeretném, ha a közönség inkább velünk lenne elfoglalva, és ne a riválisokkal. Én sem szeretem, ha fütyülik a játékosainkat amikor mi játszunk idegenben. Minden játékos szabadon hozhatja meg a döntését a jövőjéről.”

Döntő a Ligában, döntő a BL-ben

„A holnapi meccs életbevágóan fontos, majd négy nappal később jön a BL. De a BL-re a legjobb felkészülés az, ha egy nagy meccset játszunk az Atlético ellen.”

Umtiti

„Nagyon sokat kihagyott a sérülése után, és most lépésről lépésre kell visszanyernie a formáját. Az persze nem új dolog, hogy minden hibát ilyenkor egy újonnan belépő játékos nyakába varrnak.”

Elég a döntetlen?

„Az a célunk, hogy nyerjünk. Nincs lehetőség arra, hogy spekuláljunk. Később aztán a meccs bárhogyan eldőlhet.”

Vidal nem játszhat eltiltás miatt

„Elveszítettünk egy játékost erre a meccsre, aki nagyon sok energiát tud adni, és óriási karaktere van. Nagyon sok minden van benne. Jól jönne, ha velünk lehetne, ez egy olyan meccs, ami sokat kíván majd tőlünk. Kemény harc lesz a pályán, ők nagyon erősek, határozottan letámadnak. Nekünk feltétlenül veszteség, hogy nem számolhatunk vele.”

Piqué

„Minden meccsen játszott, és azt gondoltam, hogy a Villarreal elleni egy jó nap, hogy pihenhessen. Remélem, hogy emiatt nem veszítette el a formáját. Ezeken a meccseken nagyon gyors és erős játékosokkal fogunk találkozni, tökéletes állapotban kell lennünk.”

Malcom

„Ugyanolyan esélye van, hogy csapatba kerüljön, mint bárki másnak. Majd meglátjuk. Neki az adott pillanatokban több döntést kell meghoznia, mert távolról is nagyon jól lő, kiválóan cselez és ér oda a kapu elé is. Legutóbb lőtt egy gólt, adott egy gólpasszt is, van esélye rá, hogy még többet játsszon.”