„Félelem nincs bennünk, csak éhesek vagyunk a sikerre”

A Barça támadni fog, és nem szabad spekulálnia a szűkös előnyével – mondta Ernesto Valverde a Man. Utd. elleni meccset megelőző sajtótájékoztatóján. A spanyol edző nem győzte hangsúlyozni, hogy nagyon szeretnének jól szerepelni az idei BL-ben, de nem félnek, csak jól akarnak játszani.

Mit vár a Unitedtől?

„Nem tudom, hogy milyen taktikával futnak neki a meccsnek. Azt tudjuk segítségül hívni, hogy idén milyen meccseik voltak a BL-ben. Nyertek négyből három meccset idegenben, ezek közül egyiket másikat az utolsó percekben. Úgyhogy erre oda kell figyelnünk. Minden csapat szeret kitartani a saját stílusa mellett, amit általában alkalmazni szokott. Feltételezem, hogy az erős játékosaikra fognak építeni, akikkel rendelkeznek a keretükben. Mindkét csapat igyekszik majd abba az irányba terelni a meccset, ami neki éppen jó.”

„Ez az ellenfél edzőjének elképzelésétől is függ. Úgy gondolom, hogy próbálják a saját játékukat játszani majd, és kihasználni a mi hibáinkat. Hogy támadólag kezdik-e majd a meccset? Úgy gondolom, hogy azon lesznek; úgy csinálják a dolgokat, ahogyan a múltban is, és ahogy jól ment nekik.”

Mit üzen a közönségnek?

„A meccs előtt azt üzenem, hogy köszönöm, mert tudom, hogy jönni fognak és támogatni fognak bennünket. Azon leszünk, hogy a játékunkon keresztül ők is kapcsolódjanak be a meccsbe. Nagyon fontos meccs számukra és a klub számára is, mert nagyon nagy reményeink vannak ebben a sorozatban. Egy lépésre vagyunk az elődöntőtől.”

Vidal

Neki nem nehéz végig teljes erőbedobással játszania, mert egy állandóan versenyezni akaró karaktere van. Neki mindegy, hogy az Old Traffordon vagy Huescában játszik. Mindig mindent belead, és egy garancia a számunkra. Nagyon sokszor nem kezd, de ezzel együtt sokat játszik, akár kezdőként, akár csereként. Sokszor mindenki csak arra figyel, hogy kik kezdik a meccseket, de én igyekszem arra is igyekszem figyelni, hogy kik fejezik be. És ebben a tekintetben ő nagyon fontos.”

Kontrollálni tudják majd a játékot?

„Ahogyan mi játszunk, ez kivételesen fontos dolog. Tudjuk, hogy az ellenfél csak arra vár, hogy meg tudjon indulni kontrákkal. De ez nem csak egy védekezést érintő kérdés.”

Messi állapota

„Jól van, abból az ütésből teljesen meggyógyult. Már jobban volt néhány nappal később. Az igaz, hogy az odavágón kicsit kába volt, de most tökéletes állapotban lesz holnapra.”

Félnek a negyeddöntős kiesések miatt?

„Nincs semmi félelem bennünk, csak egy óriási sikeréhség. Azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk továbbjutni, elismerve, hogy egy nagy ellenféllel találkozunk. Ha ők jók, mi is azok vagyunk. Nagyon szeretnénk továbbjutni az elődöntőbe.”

A római lecke

„Szerintem a tapasztalatok segítenek valamiben. Mind tisztában vagyunk vele, hogy nagyon kemény meccs vár ránk, hogy továbbjussunk. Minden megtörténhet, de amit megtehetünk, meg is kell tennünk, hogy a mi javunkra dőljön el a párharc.”