ter Stegen: „Mi más futballt játszunk, mint a PSG”

A német kemény visszavágóra számít | Örül, hogy csapatkapitányként is megbíznak benne

 

Az FC Barcelona német hálóőre, Marc-André ter Stegen adott sajtótájékoztatót Ernesto Valverde vezetőedző mellett a Manchester United elleni visszavágó előtt kedd kora délután. Ter Stegen, aki a hétvégén második alkalommal viselhette a kapitányi karszalagot a Barçában, hangsúlyozta, hogy nem az eredmény megtartására törekednek majd, hanem a cél egyszerűen az, hogy a klubstílushoz hű játékkal fektessék két vállra a roppant gyors és veszélyes labdarúgókból álló angol gárdát. 

„Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyik nagyon motivált – ez persze ránk is igaz. Az MU nemrég nyert néhány meccset idegenben, az előnyünk pedig nem valami számottevő, ez való igaz. Nem csupán arra törekszünk majd, hogy ezt az előnyt megvédjük a mérkőzés végéig, hanem meg akarjuk mutatni azt is, hogy jobbak vagyunk náluk. Ehhez arra van szükségünk, hogy egy jó teljesítményt nyújtsunk hazai pályán.”

A triplázás közelében

„A 2015-ös szezon óta sok minden megváltozott, többek közt a játékoskeret is. Vannak néhányan közülünk, akik tagjai voltak annak a csapatnak, de minden egyes szezon más és más. A Bajnokok Ligájára ez pedig mindennél jobban vonatkozik, itt aztán tényleg bármi megtörténhet, ahogyan azt megtapasztalhattuk az elmúlt három évben. Nyerni akarunk, tovább akarunk jutni, és bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk. A célunk a győzelem, illetve a győzelem a saját stílusunkkal.”

Az összes bajnoki találkozón védeni akar

„Igen, mindig játszani akarok. Azt akarom, hogy felkészült legyek, és hogy meg tudjak felelni az elvárásoknak. Jó állapotban érzem magam, az előérzeteim jók, az egész csapat koncentrált. Az Old Traffordon pályára lépő játékosok pihenhettek a hétvégén, ennek, valamint a Mester egy-egy változtatásának köszönhetően pedig készen állunk majd a meccsre kedd este. Reméljük, hogy nyerni tudunk.”

Piquével játszani

„Nagyon sokat jelent. Mindig ott van a pályán, és mindig jól játszik. Nagyon tapasztalt, a csapatunk oszlopa, kevés fontosabb játékosunk van. Kulcsfontosságú a sikereink szempontjából. Gratulálnunk kell neki a teljesítményeiért, és reméljük, hogy ezen a szinten tudja folytatni.”

A csapatkapitányi karszalag

„Ez volt a második alkalom, hogy én voltam a csapatkapitány. Hatalmas öröm viselni a karszalagot. Természetesen nagyon sok változtatás volt, ezért viselhettem én, de ilyenkor eszembe jut, hogy mennyi éve is vagyok már itt.”

A római kiesés

„Nem szabad túl sokat beszélni a múltról. Az már megtörtént, nagyon kemény este volt. Megint itt  vagyunk viszont, és tovább akarunk jutni. El akarjuk kerülni, hogy ismét megismétlődjön velünk az a találkozó. Emlékeznünk kell rá, de egyben előre is kell tekintenünk. Azt várom, hogy a saját szurkolóinkkal a hátunk mögött sikerül majd kivívunk a továbbjutást.”

A Barça kapuját védeni

Az elején be kell illeszkedned, és alkalmazkodnod kell a stílushoz, de aztán ez a napi rutin részévé válik. A meccseken 90 percen keresztül figyelned kell. Bízom a társakban, ami fontos, ha egy hirtelen leadott lövést hárítanod kell. Egy-egy akció a semmiből minden összecsapáson előfordul. Ilyenkor kell résen lenned.”

De Gea

A világ egyik legjobb kapusa, aki nem csak idén, de már évek óta fantasztikusan teljesít. Az MU keretének az egyik legfontosabb labdarúgója.”

Az MU

„Nagyon gyors játékosaik vannak, így mindig a megfelelő pozíciót kell majd felvennünk. Ez lesz a kulcs kedd este, mert nehéz lesz, ez egészen biztos. Az odavágó alapján ezt ki merem jelenteni. Kontrollálni akarjuk a mérkőzést, de amikor védekezni kell majd, azt úgy kell tennünk, ahogyan az Old Traffordon egy héttel ezelőtt.”

Az MU taktikája a visszavágóra

„Ezt meglátjuk kedd este. Az nagyon fontos, hogy mi más futballt játszunk, mint a PSG. Az eredmény veszélyes is egyben, hiszen minimális a különbség. Tartanunk kell a labdát, ahogy azt mindig tesszük. Ha ez megvan, akkor pedig helyzeteket kell teremteni, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárhassuk a találkozót.”