“Vennünk kell egy mély lélegzetet, élnünk kell a lehetőséggel”

Solskjaer a visszavágó előtt

A Manchester United vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjær megtartotta az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatóját. A norvég szakvezető a híres 1999-es BL-döntő után tér vissza a Camp Nouba. Az angolok mestere elmondta, hogy fontos a hit, de koncentrálniuk kell, és mindent bele kell adniuk. Szerinte nagyon fontos lesz, hogy ki szerzi meg az első gólt.

Sors

“Úgy vélem, hogy azt kapod meg, amit megérdemelsz a sportban. Ha az életedet, erőfeszítéseidet, eltökéltségedet adod, pontosan azt kapod meg, amit megérdemelsz.”

1999

“Ez egy fantasztikus emlék számomra. 20 évvel ezelőtt a 20-as mezszámban játszottam, most pedig visszatérek a Camp Nouba, de ahhoz, hogy továbbjussunk, ki kell érdemelnünk, nem bízhatunk csak a hitünkben.”

Hit

“A hit nagyon fontos a labdarúgásban. Mindenki tehetséges, technikás, de a PSG ellen láttuk, hogy visszajöttünk 2-0-ás hátrányból egy fantasztikus csapat ellen. Történelmileg a Barcelona a legjobb csapat az elmúlt évtizedben, így tudjuk, hogy hatalmas erőfeszítésre lesz szükségünk. Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, koncentrálnunk kell. A hit egy dolog, a koncentráció és az erőfeszítés egy másik dolog.”

Támadók

“Ez a 100 milliós kérdés a labdarúgásban, hogy ki tud gólokat szerezni. Gyakoroljuk a befejezéseket, de ha nem dolgoztatod meg a kapust, nem tudsz gólt szerezni. Magabiztosnak, fókuszáltnak kell lennünk. Vennünk kell egy mély lélegzetet, és élnünk kell a lehetőségeinkkel.”

Idegenben jobbak

“Talán a csapatok nyitottabban játszanak ellenünk, úgy érzik, gólt kell szerezniük. Talán véletlen. Talán azért, mert mi lőjük az első gólt. A focimeccseket mindig a döntések és a mentalitás határozza meg. Ha mi szerezzük meg az első gólt – ami nagyon fontos lesz, mert egyből ugyanúgy állunk -, attól kezdve a döntetlen is megfelel számunkra.”