„Van esélyünk három trófeára… de nullára is”

Valverde az Alavés-meccs előtt

A hétvégi, Real Sociedad elleni siker után a Barça kedden este már Vitoriában lép fel azt Alavés ellen. Valverde edző újabb fontos három pontot vár, de elismerte, a sok meccs miatt lehetnek változtatások a kezdőben.

Türelemjáték lesz a meccs

„Kemény meccs lesz, mert ez a csapat nagyon egységesen játszik és mozog együtt, illetve jól védekezik. Mindig nehéz volt az elmúlt években. Most nincsenek pozitív sorozatban, de összességében nagyon jó szezonjuk van, és arra is van esélyük, hogy európai kupaindulást érő helyen végezzenek. Ezen az öt meccsen múlik. Számukra egy nagy jutalom lenne. Meg fognak próbálni győzni ellenünk, hogy három pontot szerezzenek, mert ez sokat segítene nekik a helyezésekben.”

Rotáció

„Mindenki azon lenne, hogy minél előbb nyerje meg a Ligát ha lehetséges. A trófea sorsa a mi kezünkben van. Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e rá vagy sem. Most ezek a meccsek nagyon egymás nyakán vannak, ezért elképzelhető, hogy lesz néhány változtatás a csapatban, hiszen van bőven feladat a héten.”

Dembélé

„Legutóbb játszotta a második meccsét a Ligában és kezd formába lendülni. Nem pont úgy van, mint a sérülése előtt. Ő gyorsaságot tud adni nekünk, és ha az ellenfél előretoltan letámad, ő jó opciót jelent az üres területek bejátszására.”

Megnyerni a Ligát a Liverpool előtt?

„Az a lényeg, hogy nyerjük meg a LaLigát. Szeretnénk mielőbb megnyerni természetesen, de ez nem egyszerű. Olyan csapattal találkozunk, amely kupás helyekért megy, oda fogják tenni magukat. Az a célunk, hogy nyerjünk és ezt követően majd meglátjuk.”

Ezt a helyzetet várta a szezon előtt?

„Mindenki szeretne optimista lenni, és bízik abban, hogy jól mennek majd a dolgok. De még semmi sincs lezárva. Van esélyünk, hogy nyerjünk három trófeát, és arra is, hogy nem nyerünk egyet sem. Most már olyan szakaszban vagyunk, amikor minden meccs döntő.”

A Barça női csapata

„El fogok menni a Bayern elleni visszavágóra. Ez is egy fontos lépése előre a női labdarúgásnak. És ezek a lépések óriásiak, mert a Barça ilyen magas szinten játszik. Nagyon bízunk benne, hogy bejutnak a döntőbe.”

Arthur 22 évesen már alapember

„Olyan képességei és játékstílusa van, ami nagyon passzol ehhez a klubhoz. Talán nehezebb dolga lett volna egy másik csapatban. Most már nagyon sokat játszott nálunk, és elment a válogatottjába is. Nagy fordulatot vett a pályafutása.”

Megünnepelnék a Ligát mielőtt véget érne a BL?

„Ez a kérdést félre fogjuk tenni. Örülnék, ha feltennéd ezt a kérdést néhány meccs múlva is”.