„Messi? Nem teheted be a játékosokat egy urnába, majd húzhatod elő, amikor kell”

Ernesto Valverde szerint nem szereztek döntő három pontot Vitoriában, de azt elismerte, hogy értékes a győzelem. Amíg nem garantált a bajnoki elsőség, ő nem ünnepel, Messit pedig azért küldte pályára, mert már szünetben megbeszélték.

A meccs összképe

„Nagyon jól összezártak hátul, és nehéz volt túljutni a vonalaikon. És amíg ők hátul jól védekeztek, a labdavesztéseinkből megpróbáltak kontrákat vezetni. A meccs elején volt egy dupla helyzetünk, később már inkább türelemjáték volt. A gól után kinyíltak és így már több esélyünk volt gólt lőni.”

Bajnoki cím

„Ez a három pont nem döntő, de valóban nagyon fontos. A dolgokat konkretizálni is kell. Még előttünk van egy győzelem, és majd meglátjuk, hogy mi fog történni holnap az Atléticóval. Nekünk mindegy, hogy mikor, mi nyerni szeretnénk, mert nagyon nehéz dolog bajnokságot nyerni.”

A Camp Nouban nyerik meg?

„Úgy lesz, ahogy történnie kell. Ha ezt mondják nekem előre, amikor elkezdtük a munkát júliusban, bárki aláírta volna előre. De az Atlético az utolsó percig harcolni fog, mert nekik ez benne van a DNS-ükben.”

A siker értéke

„Bármennyire is azt mondja mindenki, hogy a LaLigát már megnyerték, ezt el is kell érni a pályán. Nagyon nehéz meccs volt, nehezen sikerült. De még van hátra négy meccsünk és három szükséges pont. Nagyon nagy öröm, hogy ilyen helyzetben vagyunk miután hosszú hónapokig ezért küzdöttünk.”

Messi

„0-0-val mentünk szünetre. Az volt az elképzelés, hogy játsszon, mert az eredmény nem volt egyértelmű. Nem az aranycipő számít, mi arra fókuszálunk, hogy nyerni kell. Ma pihennie kellett, és csak a második félidőben pályára lépni, de az jó, ha a játékosok aktívak maradnak. Nem teheted be őket egy urnába és húzhatod aztán ki a megjelölt meccsen.”

Aleñá

Aleña remekül tud érkezni kapu elé és jól is lő. Tavaly ő volt a Barcelona B legjobb gólszerzője. Volt jó néhány lövési lehetősége, és meg is kell próbálnia. Nagyon jól érkezik a második hullámban, jól szervezi a játékot, fordul meg, keresi a létszámfölényes esélyeket… nagyon örülök miatta.”

*Szeretnél egy igazán egyedi Barçás pulóvert? Csak színt kell választanod, mert az anyaggal és a mintával biztosan nem lősz mellé!