Bartomeu: „Nincs Neymar-ügy” illetve „Dembélé jobb nála”

Pep Segura jövőjét nem garantálta | Megköszönte Mestre munkáját | Griezmann, De Ligt és Valdés

Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu a holland Frenkie de Jong bemutatkozó sajtótájékoztatója előtt állt az újságírók rendelkezésére, amikor is megerősítette, hogy ő fogja átvenni a posztjáról szerdán leköszönő Jordi Mestre korábbi sportszakmai alelnök felelősségi körét. Bartomeu továbbá beszélt még Neymarról, Griezmannról, De Ligtről, valamint Víctor Valdés visszatéréséről is. 

„Szeretném megköszönni Jordi Mestre munkáját, barátságát és elkötelezettségét. Kilenc éve dolgozott az utánpótláson, a profi szakosztályokon, valamint a női csapatunk átformálásán. Én veszem át a helyét, számomra ez nem lesz kihívás, mert ismerem a piacot, csupán egy kicsit jobban kell belemélyednem. Pár napja elmentünk vacsorázni, ahol bejelentette, hogy távozik, mert nem ért egyet a sportszakmai irányvonallal. Természetesen ilyen pozíciókban mindig van egy természetes fáradás, egyfajta „kopás”. Már a nézeteltérések előtt döntött, vagyis nincs összefüggésben a döntése Neymarral.”

 

 

Ugyanolyan erősnek érzi magát, mint a 2015-ös választás megnyerésekor? 

„Az elmúlt kilenc évben, amióta a klub élén vagyunk, már többen távoztak, többen pedig érkeztek. Minden egyes szervezetben – egy csapathoz hasonlóan – lesznek érkezők és távozók. Minden pozíció hatalmas felelősséggel jár, ami megterhelő. Ugyanakkor van egy projektünk, és ambiciózusak vagyunk.”

Hányasra értékelné Pep Segura munkáját? Folytatni fogja a posztján?

„Mondtam már korábban, hogy egyéneknek nem fogok osztályzatot adni. Egy csónakban evezünk, egy csapat vagyunk, vagyis nincsenek egyéni értékelések. A szezonról már elmondtam a véleményemet: se nem kiváló, se nem átlagos.”

Mi lesz a Masiával, illetve visszatér Víctor Valdés?

„Elvállaltam a klub sportszakmai irányítását, most pedig egy kis időre van szükségem, hogy beszéljek az illetékesekkel és az edzőkkel. Ami Víctort illeti, követtem a munkásságát, az elmúlt napokban pedig azt mondta nekem: „Elnök Úr, nem gondolja, hogy itt lenne az ideje visszatérnem?” Egyetértettem a felvetésével, a következő napokban pedig megvizsgáljuk, milyen formában valósulhat ez meg.”

Neymar

„Tudjuk, hogy távozni akar a PSG-ből, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a párizsi klub nem akarja őt eladni. Vagyis tiszta a kép: nincs Neymar-ügy.”

Azt mondta korábban, hogy Dembélé jobb, mint Neymar

„Dembélé fiatal, nagyon tehetséges, különbözik a többi játékostól. Tetszik a játéka, az egyik legnagyobb ígéretnek tartom a mai futballban. És igen, jobb játékosnak is tartom, mint Neymart.”

A Barcelona érdeklődik Neymar iránt?

„Lassan a testtel. Sosem beszélek más klubok játékosairól. Ismétlem: Neymar távozni akar, de a PSG nem akarja elengedni.”

Griezmann: kivásárlási összeggel vagy megállapodás révén érkezik?

„Tegnap volt egy megbeszélésünk velük. Oscar Grau (az FC Barcelona mögött álló gazdasági társaság ügyvezető igazgatója – a szerk.) tárgyalt Miguel Ángel Gillel (az Atlético Madrid CEO-ja – a szerk.), és rákérdeztünk, hogy lehetséges-e az ügyében tárgyalás. Az első lépés Griezmannért tehát tegnap, vagyis csütörtökön történt meg. „

Coutinho nincs a piacon?

„Az egyesület választása Coutinhóra és Dembélére esett, komoly befektetéseket eszközölve. Remélem, hogy motiváltan érkeznek majd vissza a nyáron.”

De Ligt: már kizárt, hogy Katalóniába igazoljon?

„Egy ideje úgy nyilatkoztam, hogy tudom, hol fog játszani a következő szezontól. Ezeket a szavakat most is fenntartom, vagyis tudom, hol folytatja. Ennél többet azonban nem árulhatok el.”