Valverde: „Neymar? Úgy tűnik, hogy üldöz engem…”

Számol Coutinhóval, de a brazil jövője még nem dőlt el | Tipikus felkészülési meccs volt a Napoli elleni

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde a Napoli elleni, csütörtök hajnalban rendezett mérkőzést követően (2-1) értékelte a Hard Rock Stadium-ban történteket, illetve szót ejtett a csapat aktualitásairól is. 

„Minden játékost be akarok vetni ezen a két meccsen. Azt szeretném, hogy gyűjtsék a játékperceket a lábaikban, illetve látni akarom az újakat: Waguét és Juniort. Ami a mérkőzés képét illeti, nyílt találkozó volt, az előszezonbeli találkozók egyike, ahol számos lehetőséget dolgoztak ki a csapatok. Láttam pozitívumokat. Jó néhány helyzetet kialakítottunk, igaz, a Napoli is bőven odaért a kapunk elé.”

 

 

Mit gondol Junior Firpo debütálásáról? 

Be kell építeni a csapatba, hiszen még csak most érkezett meg. Csupán két-három edzés van a lábában a többiekkel együtt, aztán rögtön egy olyan együttes ellen kellett játszania, mint a stabil BL-induló Napoli. Hátul szenvedett, az előre játékban viszont több jó megoldása is volt. Idővel majd javulnia kell.”

Milyen állapotban látja a csapatát?

„Már csak egy felkészülési összecsapásunk van hátra, ráadásul ez a hét egy kicsit eltér a megszokottól, hiszen hamarosan jön is a visszavágó a Napoli ellen. Ennek következtében minden játékost meg fogok nézni a pályán. Alkalmazkodnunk kell a felkészülési programunkhoz.”

Mi a helyzet Coutinhóval? Számol vele, ha marad? 

„Természetes, hogy számolok vele. Nem tudjuk még azonban, hogy mit hoz a jövő. Még nem játszott az előszezonban, de ez nem jelenti azt, hogy nem számítanék rá. A keret tagja, és abból indulunk ki, hogy itt folytatja. A nyári átigazolási időszakokban sokat beszélnek…”

Griezmannak hiányzik a gól?

Remekül játszott az első félidőben, de némi tempó hiányzott még a játékából. Az volt a terv, hogy Luisszal együtt játsszon már az elejétől kezdve, szombaton pedig ismét lehetőséget fog kapni.”

Tényként lehet kezelni, hogy a Madrid is beszállt a Neymarért  való versenyfutásba? 

Ma a Madrid, meglátjuk, holnap ki érdeklődik még iránta. Két évvel ezelőtt ugyanitt ültem, hogy válaszoljak az újságírói kérdésekre, és most pedig ugyanazokat a kérdéseket kapom, mint akkor. Úgy tűnik, hogy Neymar üldöz engem… Természetesen semmi mondanivalóm nincs olyan játékosokról, akik más klubokhoz tartoznak.