Valverde: „Busquets? Ha lecserélem, az azért lehetséges, mert mindig a kezdőcsapat tagja…”

Ernesto Valverde vezetőedzőtől megszokhattuk, hogy szereti relativizálni a dolgokat, és a krízist sugalló kérdésekre rendszerint nagy mértékű nyugodtsággal válaszol. Most sem volt ez másképpen, amikor a Dortmund elleni, szerda esti mérkőzésről, Busquets lecseréléséről vagy éppen az együttes formájáról volt szó. 

„Egyértelmű, hogy a BVB elleni összecsapás nagyon fontos lesz a számunkra a továbbjutás szempontjából. Pontelőnnyel bírunk, valamint hazai pályán fogunk játszani, ami előny, hiszen a Camp Nouban a saját szurkolóink támogatásával erősek vagyunk. Másrészt viszont ők is egy nagyon jó csapatot alkotnak, és ott lebeghet a szemük előtt, hogy ha ezúttal nyernek, az utolsó fordulóban hazai pályán nagy eséllyel bírnának a továbbjutás kivívására.”

 

 

Amikor a kritikus hangok nagy zajt keltenek, mindig jól reagálnak, ezt mondta pár hete. Mi hiányzik ehhez?

„Nos, ne áltassuk magunkat: kritikus hangok mindig is lesznek. Most egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, márpedig itt nem csak nyerni kell, de minden egyes találkozón meg kell leckéztetni az ellenfelet, ez pedig néha bonyolult. Az a jó a labdarúgásban, hogy amikor kritizálnak, hamarosan itt a következő meccs, hogy bizonyíts.”

A spanyol Aranylabdás Luis Suárez: „Ha engem cserélnének le ennyiszer, mint Busquets-et, távoznék.” Mit szól ehhez?

„Ha lecserélem őt, az azért lehetséges, mert a kezdőcsapat tagja. Ha valaki a kezdőben találja magát, azt nagy eséllyel lecserélik néha… Az edző dönt, a többiek pedig véleményezik azt. Ez a foci, szerintem csodálatos sportág. A döntés azonban az én kezemben van. Ha Busquets a pályán marad, és kap még egy sárgát, mások pedig engem vettek volna elő. Mindentől függetlenül az a legfontosabb, hogy elsők legyünk.”

Van valami problémája Arthurral?

Nincs. Jó állapotban van, kiválóan tért vissza Brazíliából. Edzői döntés volt a hétvégi kihagyása.”

Most, hogy a csapat nincsen csúcsformában, a legfontosabb a győzelem?

„A legjobb út a sikerhez, ha helyzeteket dolgozunk ki, az ellenfélnek pedig nem engedélyezünk egyet sem. Ha a labda nálad van, de nem vagy veszélyes, a legfontosabb területen buksz el. Azon vagyunk, hogy jó játékkal nyerjünk. Ha viszont két pontrúgásból nyerünk, az nem jelenti azt, hogy nem ez lenne a célunk…”

Nem tudod, mit tegyél a karácsonyfa alá? Segítünk a választásban – Barçás ajándékötletek az Eurobarca shopjában!