„Kötelességünk a klub és a nézők felé is, hogy győzzünk”

Ernesto Valverde beszélt az utolsó BL csoportmeccs előtt

Kedden este Milánóban lép pályára a Barcelona, a Bajnokok Ligája idei kiírásának utolsó csoportmeccsén. A katalánok már biztos továbbjutók, így az Inter számára van nagyobb tétje a mérkőzésnek. A találkozó előtt Ernesto Valverde megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, melyen sok érdekes témáról beszélt.

A mérkőzés

„Nagyon fontos mérkőzés lesz a számunkra, annak ellenére szeretnénk győzni, hogy már bebiztosítottuk a továbbjutásunkat. Kötelességünk a klub és a nézők felé is, hogy győzzünk, tavaly nem sikerült, kedden megpróbáljuk.”

Messi

„Ezek klubon belüli döntések. Sok mérkőzést játszunk, ezért döntöttem úgy, hogy Leo most nem tart velünk. Messi nélkül is 11-en vagyunk, játszottunk úgy is nagyszerűen, hogy ő nem volt a pályán, igaz voltak gyengébb mérkőzéseink is nélküle.”

Inter

„A legjobb Interre számítok. Jó szezonjuk van, vezetik az olasz bajnokságot és az első meccsen is megnehezítették a dolgunkat. Nagyon veszélyes csatáraik vannak, de azért jöttünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Ter Stegen

„Neto fog játszani. Sajnos eddig nem tudott pályára lépni, de kedden debütálni fog.”

Cserék

„Riqui, Araújo és Morer is velünk tartott, igaz, Riqui vasárnap játszott és Ansunak sincs tökéletes állapotban. Meglátjuk kik kapnak lehetőséget.”

Vidal

„Nem tudok róla, hogy bárki találkozott volna az Interrel, engem sem kérdeztek az ügyben.”

Lautaro

„Nagyszerű játékos, nagyon gyors és erős. Lukakuval kiváló párost alkotnak, jól mozognak együtt. Más stílusú játékosok, mint Suárez, de nem szeretnék olyan játékosokról beszélni, akik nem a mi csapatunkban játszanak.”

Luis Suárez

„Nem zavar, hogy nagyon rég szerzett gólt idegenben BL mérkőzésen. Tavaly is rendkívül jó mérkőzéseket játszott és a gólszerzésen kívül is nagyon hasznos munkát végez.”

Griezmann-Suárez

„Azt terveztem, hogy elmondom az egész kezdőt, de meggondoltam magam.”

Lukaku

„Sokrétű csatár, rendkívül jól fedezi a labdát és technikailag is nagyon képzett. Nagyon jól beilleszkedett, remekül kezdte a szezont az Interben.”

Cserék

„Kedden olyan játékosok is pályára fognak lépni, akik a szezon korábbi részében kevesebb lehetőséget kaptak, mint például Ivan Rakitic.”

Távozók

„Még nem nyitott a téli átigazolási piac, meglátjuk, hogy mi fog történni. Sok mérkőzésünk lesz január és május között, megfelelő kerettel kell nekivágjunk.”

Arthur

„Kisebb problémákkal érkezett vissza a válogatottól, meglátjuk, hogyan tudjuk megoldani a helyzetét.”

Nem tudod, mit tegyél a karácsonyfa alá? Segítünk a választásban – Barçás ajándékötletek az Eurobarca shopjában!