Abelardo: „Nem lehetetlen legyőzni a Barçát”

 

Abelardo Fernández pontosan a korábbi klubja, az FC Barcelona ellen debütál az Espanyol trénereként a Ligában szombat este a katalán derbin. Abelardo elmondta, hogy örömmel gondol vissza a gránátvörös-kék múltjára, de ő akarja egyben a legjobban a Barça elleni sikert. 

„Nem kell sem feszültnek, sem pedig idegesnek lennünk. A helyzetünk nem jó, de a jelenben kell gondolkozni. A múltat el kell engedni, van még hátra 20 meccs, mi pedig 5 pontra vagyunk a bennmaradást jelentő helytől. A játékosoknak most kell elkezdeniük teljesíteni. A játékosok munkájával elégedett vagyok, támogattak mindenben, dolgoztunk már mentális és taktikai elemeken is. Csodásan telt az elmúlt hét, és biztos vagyok abban, hogy kiváló teljesítményt fogunk nyújtani a Barcelona ellen.”

A Barçához köti a múltja 

Teljesen normálisan állok hozzá a dologhoz. Nem tudom tagadni a múltat, és büszke is vagyok arra, hogy nyolc éven keresztül a Barçában futballozhattam. Most viszont legalább annyira büszke vagy még büszkébb vagyok arra, hogy az Espanyolt edzhetem. Most én vagyok az első számú ‘perico’, és óriási örömöt okozna, ha le tudnánk győzni a Barçát. Efelől senkinek se legyen kétsége. Minden eddigi munkahelyemen otthagytam a lelkemet is, szóval én leszek az első, aki örülni fog egy sikernek.

Lehetetlen küldetés?

Dehogyis. A labdarúgás azon kevés sportágak egyike, ahol szörnyen játszva is nyerhetsz. Senkinek se legyen kétsége afelől, hogy ha a Barcelona vagy bárki ellen nyerni akarunk, akkor 200%-ot kell nyújtanunk. Ismerjük az erősségeinket, a csapat nagyon motivált. Tisztában vagyunk a nehézséggel, de nem feltartott kézzel lépünk majd pályára. Nem lehetetlen tehát legyőzni a Barçát.”

Törülközők többféle dizájnnal, Strandra vagy otthonra – csak döntsd el, melyik legyen!