Valverde: „Nem hittem volna, hogy Aleñá ilyen hamar elhagy minket”

A tréner szerint egy katalán derbin sosem számít a két csapat helyezése

Ernesto Valverde vezetőedző megtartotta a hétvégén rendezendő, katalán derbit felvezető sajtótájékoztatóját, melyen hangsúlyozta, hogy az Espanyol helyezése semmit nem jelent magára a mérkőzésre nézve. A tréner beszélt még Carles Aleñá távozásáról, valamint bejelentette, hogy Marc-André ter Stegen nem fog felépülni szombat estére, ráadásul a német kapus játéka a Spanyol Szuperkupára is erősen kérdőjeles. 

„Arra fogunk alapozni, ahogyan az elmúlt pár összecsapáson játszottak, illetve kielemezzük természetesen Abelardo munkáját az Alavés élén, továbbá azt is megnézzük, hogyan is készítette fel a csapatát ellenünk. Nehéz helyzetben vannak, de az elfoglalt helyezés ezeken a találkozókon nem számít, mert ezt a derbit szívvel is játsszák. Számukra ezzel a meccsel egy új Liga veszi kezdetét, vagyis kettőzött erővel fognak majd küzdeni. Nagy a rivalizálás a két klub között, természetesen a három ponton túl ezért az érzelmi pluszért is nyerni akarunk.”

Messi és Luis Suárez

„Mindenki máshoz hasonlóan nekik is előírtunk bizonyos fokú terhelést, vagyis alapvetően jó állapotban tértek vissza. A részleteken múlik majd, hány játékpercet is kapnak szombaton este. Meglátjuk még.”

 

 

Ter Stegen sérült

„Már régóta küzd a térdével, egy ideje számítottunk már arra, hogy valamikor nem lesz majd bevethető. Az Espanyol ellen nem játszhat, és a Spanyol Szuperkupára való felépülésére sem mutatkozik sok esély.”

Neto előtt itt a bizonyítási lehetőség

Kiváló hozzáállással tréningezik, a képességeit pedig már bizonyította az Inter ellen is. Együtt él a csapattal, most pályára is léphet majd, és megmutathatja a tehetségét. Bízunk benne.”

Aleñá távozása

Való igaz, hogy távozott. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar elhagy minket, de a szerződésében van egy záradék, mely alapján meghozhatta ezt a döntést. Ennek következtében most egy játékossal kevesebb áll a rendelkezésemre a középpályán. Meglátjuk, hogyan döntünk majd, mindenesetre nem számolok több távozóval, és számítok rájuk.

Arthur Melo 

A tény, hogy nem lehet velünk a pályán, eléggé hátrányos ránk nézve. Megnézzük, hogy felépül-e a megadott határidőn belül. Mindenesetre egy dolgot nem akarok: hogy visszatérjen sérülten, mint tavaly. Inkább később, de 100%-osan lépjen pályára.”

Megmenekül a kieséstől az Espanyol?

Természetesen azt szeretném, ha az Espanyol bennmaradna az első osztályban. Amikor féltávnál utolsó vagy, az azt jelenti, hogy nagyon sok pontot kell szerezned a tavasszal. A Leganés elleni vereség nagyon fájdalmas volt a számukra, most öt egységgel vannak lemaradva. Ennek ellenére még nagyon sok van hátra.”