„A Liga? Ugyanolyan esélyesek vagyunk, mint a Madrid”

A Getafét remek csapatnak tartja, és szoros bajnokságot vár a végletekig Quique Setién. Szerinte a Barça fejlődésben van, sok mindent már elértek, a Bernabéuba is nyerni mennének.

És Valentin-nap alkalmából viccesen azt is elmondta, hogy majdnem akkora szerencsének tartja, hogy a Barcelona edzője lehet, mint amikor megismerte a feleségét. Csak azt nem tudja, kinek vigye a klubnál a virágot…

Getafe

“Már jó ideje bizonyítják, hogy jól csinálják, amit csinálnak. Van egy tervük, ami remekül fejlődik, és egészen oda repítette őket, ahol vannak a tabellán, és Európában. Nagyon odateszi magát mindenki, és rendkívül nehéz legyőzni őket. Úgy tűnik, hogy minden sikerül nekik. A tervük jó, nekik nagyon működik, nehéz meccs lesz.”

Gond lesz, ha nem tudnak igazolni?

“Fel leszek készülve mindenre. Mindenki szeretne mindig jobb helyzetben és állapotban lenni, de azt fogjuk elfogadni, ami lesz. Meglátjuk, hogy engedélyezik-e számunkra az igazolást, ez az első pont. Úgy sejtem, hogy ezt el fogják fogadni, a klub ezen dolgozik.”

Rey Manaj a keretbe került a B-csapattól

“Nagyon jól meghatározható, hogy miben erős, miben jó futballista. Bizonyos pillanatokban, adhat dolgokat a csapatnak, ezért is került a keretbe. Arra az esetre, ha történne valami, van egy tartalékunk erre a posztra.”

Ő talán Lorent hozná a Betisből

“Én nem tudok erről semmit, és csak azokról a játékosokról fogok beszélni, akik itt vannak. Nincs semmi mondandóm erről.”

Az ellenfelek gólhelyzetei

“Az tény, hogy nem alakul ki túl sok helyzet a kapunk előtt, ebben a tekintetben fejlődtünk. Az az ideális, ha be tudjuk korlátozni az ellenfelünket, jól védekezve, vagy úgy, hogy nálunk van a labda. Azzal elégedettek vagyunk, amit ezen a téren már elértünk. Azt látjuk, hogy nagyon sok dolog van, amelyben fejlődtünk az első meccsünkhöz képest. Ez a megfelelő út. Nem tudom, hogy később ez elég lesz-e arra, hogy nyerjünk, mert az ellenfeleknek is osztanak lapot. De sok dolog van, amivel elégedett vagyok.”

Ki a Liga esélyese?

“Sok bajnokság mindig apróságokon dőlt el, az utolsó meccseken. Az a realitás, hogy mi is ugyanolyan esélyesek vagyunk, mint a Real Madrid, most három ponttal előttünk vannak, de még jön a Bernabéuban a Clásico. Ettől sokat várunk, és nyerni akarunk.”

Luis Suárez

“Látom őt és kérdezem is őt rendszeresen. Igyekszem lelkesíteni, hogy dolgozzon ahogy csak tud. Ez a folyamat időbe kerül. Bárcsak le tudná szűkíteni a rehabilitáció idejét, és minél előbb velünk lehetne.”

Jó meccset kell játszani

“Nagyon szívesen lezárnám a meccseinket 10 perc alatt, de ez igen nehéz dolog. Akkor kell tudnunk megfogni az ellenfeleinket, amikor nagyon hozzá akarnak szólni a meccshez. A spanyol bajnokság folyamatosan egyre versenyképesebb. Nem könnyű felülmúlni az ellenfeleket. Elégedett vagyok azzal a folyamattal, amit eddig felmutattunk. A Leganés ellen ötöt lőttünk, azt gondolhatnánk, tökéletes, de mindig van min javítani és fejlődni. A realitás az, hogy nincs könnyű meccs, mert nagy a verseny a bajnokságban. Nehéz lesz a Getafe ellen is.”

Pihentetni Messit?

“Elegendő tapasztalata van ahhoz, hogy tudja, mit bír és mit nem bír. Ha ott van a keretben, az azért van, mert nincs semmi problémája. Lehet olyan pillanat, amikor viszont fontos lesz tartalékolni az erejét. De még nem is látom annyi ideje, hogy teljes igazságot tudjak mondani erről. Ezek a játékosok hozzá vannak szokva ahhoz, hogy hetente kétszer pályára lépjenek.”

Szurkolói támogatás

“Erősebbek leszünk az ő folyamatos támogatásukkal. Ezt mindig reklamáljuk, kérjük, hogy a szurkolók is lépjenek be a csatába. Ami minket illet, mindent meg fogunk tenni, hogy amikor hazamennek, elégedettek legyenek.”

Valentin nap

“Nagyon romantikus és érzelmes ember vagyok. Az az idill, ami nekem megadatott ezzel a klubbal… nem is tudom, kinek vigyem a virágot? Itt lenni, már egy jutalom, és nagy megelégedés. Majdnem olyan, mint amikor megismertem a feleségemet.”