“Ha minden meccset nézünk, sok dologgal elégedett vagyok”

A Barça nyert, de megszenvedett a Getafe ellen a Camp Nouban. A közönség helyenként kifütyülte a saját csapatát. Setién edző az összképpel, a jelennel továbbra is elégedett, mert ahogy fogalmaz, értékelni kell tudni azt is, hogy az ellenfél mennyire megnehezíti a te dolgodat…

Más kérdés, hogy a Barcelona közönsége ezt nem biztos, hogy ugyanígy fogja fel, ennek is tudható be, hogy nem volt elégedett a látottakkal a Getafe ellen.

Nehezen ment

“Az volt a várható, hogy nehéz mérkőzés lesz, és az is volt, nagyon nehéz. Az első félidőben eldönthettük volna.”

A bíráskodás

“A meccseket a pályán vívják. Mi 29 szabálytalanságot szenvedtünk el, mégis egyel több sárga lapot kaptunk, mint az ellenfelünk.”

Labdakihozatal

“Tudtuk előre, hogy nehéz meccs lesz. Ők az elmúlt négy meccsüket lehozták kapott gól nélkül, jól megy nekik az intenzív letámadás, ehhez képest jól tudtuk járatni a labdát. Az igaz, hogy van, amikor nem vagy pontos, és az ellenfél mindig hozzá tud szólni a dologhoz. Jól kézben tartottuk a meccset, volt 55-60 percünk, ami jó volt. A második félidőben igyekeztünk jól kihozni a labdákat, és amikor előre akarsz jutni, majd jön egy szabálytalanság, lehet is kezdeni előröl. Bizonyos pillanatokban persze a mi kapunk előtt is voltak nehézségeink. A győzelem megérdemelt, mert lőhettünk volna még több gólt is.”

Ter Stegen megdöntötte a saját passzrekordját

“Amikor minden emberedet letámadják, akkor a kapusnak kell jól kezelnie a labdát, és megtalálnia a területeket, a szabadabb embereket. Nem könnyű dolog, ilyen agresszív és intenzív játékosokkal szemben, mint ma a Getafe. Marc ezt nagyon jól csinálja, és továbbra is fogja. Igyekszünk fejlődni ezen a téren is. De amikor kialakulnak a párok, nagyon nehéz.

A közönség fütyülte őket

“Ez mind az idegeskedés eredménye. Látod, hogy jár körbe a labda, de nehezen megy… és normális, hogy az idegesség megjelenik. Az hozzá tartozik a játékunkhoz, hogy járatjuk a labdát, és hátulról építkezünk. Vannak esetek, amikor nagyobb a kockázat, de ilyenkor többet is nyerhetsz azzal, hogy kockáztatsz.”

“Az igaz, hogy nem volt könnyű kijönnünk, támadásokat indítanunk, mert erős volt a letámadás. Tiszteletben kell tartani az embereket és a véleményüket.”

Ott tart, ahol tartani szeretett volna?

“Ha a mérkőzések összességét nézzük, akkor nagyon sok dologgal elégedett vagyok. Ha a rosszabb tüneteket választjuk ki, nyilvánvalóan igaz, hogy vannak dolgok, amiken szükséges javítani. Mindennel nehéz lenne elégedett legyél, ha vannak elvárásaid magaddal szemben. De mindig figyelembe kell venni az ellenfél erejét is. A mai ellenfelünk a bajnoki harmadik volt, és látjuk, hogy milyen nehezen legyőzhető csapat ők idén. De eleve kevés csapat van, amely könnyen nyerné a meccseit. Elégedett vagyok azzal, ahogyan állunk, mert értékelem azt is, amit az ellenfél letesz az asztalra, azaz a pályára.”