Gattuso: „Setiénnel egy olyan Barçát láthatunk, amilyet már évek óta nem”

A kedd esti ellenfél trénere, Gennaro Gattuso, akit játékoskorában a küzdőszellem mintapéldányaként ismerhettünk meg, kiemelte azt, hogy a Barcelona az edzőváltás óta sokkal inkább hasonlít a régi önmagára. Az olasz tréner továbbá beszélt arról, hogy Leo Messi abban a stadionban fog pályára lépni, ahol a futballtörténelem valaha volt egyik legjobb játékosa, Diego Maradona a pályája legszebb éveit töltötte. 

„Akkor leszek elégedett, ha a csapatom emelt fővel jöhet le a pályáról, méghozzá azzal az érzéssel, hogy nem félt, hogy bátran játszott. Egy szó szerint élő csapatot akarok látni, amely a végsőkig küzd. Nekünk csapatként kell jól teljesíteni, mert nem csak Messiből áll az ellenfél. Tudjuk, hogy nagyobb a minőség náluk, de nekünk az a dolgunk, hogy jól felkészüljünk belőlük, a többit pedig a futballban sosem tudhatod…”

 

 

Sok sérült a katalánok oldalán

„Igen, mindenki mondja nekem, hogy mennyi ifistával jönnek… Ajánlanám mindenki figyelmébe, milyen magas szinten értelmezik és játsszák ezek az ifisták a játékot. Setiént megfigyeltem, amikor a Las Palmas trénere volt, majd találkoztam vele az Európa-ligában, amikor a Betist edzette. Tetszik a filozófiája, játszani akar, de nagy figyelemmel védekezik. Nagyra tartom azt, ahogyan dolgozik.”

Setién Barcelonája

„Vele a kispadon egy olyan Barcelona képe bontakozik ki, amilyet már régóta nem láthattunk. Mindig vissza akarják szerezni a játékszert a labdavesztések után.”

Messi – Maradona

„Diego a labdarúgás Istene. Csak felvételeken láttam, de tudom, micsoda bajnok volt, és hogy a világ egyik legjobbja volt. Most viszont látom, ahogy Messi ugyanazokat a dolgokat viszi véghez, amit anno Diego, ráadásául teszi mindezt már hosszú évek óta. Végül pedig az a fajta szerénység, ahogyan hozzááll a dolgokhoz, egészen káprázatos. Mintha PlayStation lenne, amikor őt nézed.”