„Rendkívüli mérkőzés lesz, nem is kívánhatnék jobb bemutatkozást.”

Setién első BL mérkőzése eléőtti sajtótájékoztatón sok témát érintett

Quique Sétien élete első Bajnokok Ligája mérkőzésére készül, ami a keddi Napoli ellen meccs előtti sajtótájékoztatón szóba is került. A Barcelona trénere ezen kívül még beszélt a Napoliról, Gattuzo elismerő szavairól, de a Messi-Maradona vitában is állást foglalt.

Napoli

„Itt minden csapat a legjobbját szeretné nyújtani. Láttuk mire képesek, nehéz mérkőzés lesz és a legerősebb Napolira számítok.”

Nyomás tavalyról

„Az igazság az, hogy nem beszéltünk sokat róla, de valószínű, hogy mindenkinek ott van a fejében. Azóta azonban rengeteg nehéz mérkőzésen vagyunk túl és véleményem szerint a csapat rendben van. Bízom benne, hogy továbbra is dinamikusan tudunk játszani és fenntartjuk azt a színvonalat, amit egy ideje már nyújtunk.”

Bemutatkozás a Bajnokok Ligájában

„Igen ez lesz az első BL találkozóm és ez nagyon motivál. Jó lesz egy ilyen helyszínen bemutatkozni, amely ilyen hangulattal és történelemmel rendelkezik. Rendkívüli mérkőzés lesz, nem is kívánhatnék jobb bemutatkozást.”

Gattuso már a Las Palmas óta figyeli

„Eljutott hozzám amit nyilatkozott és büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagyszerű ember figyelemmel kíséri a munkásságom. Sokra értékelem a szavait, biztosan élénken emlékszik a Betis, Milan elleni párharcára. Remek este volt.”

Gyorsabban visszaszerzik a labdát

„Nem tudom, hogy 6 vagy 8 másodperc alatt, de vannak dolgok, amiket szerettünk volna megvalósítani és ezek közül egyik a gyorsabb labdaszerzések, ugyanis ez fontos eleme a fejlődésünknek. Azt szeretjük, ha minél többet nálunk van a labda és a holnapihoz hasonló mérkőzéseken ez különösen fontos.”

Koronavírus

„Nem aggódom a csapat miatt, de együttérzésemet szeretném kifejezni azoknak, akik érintettek. Remélhetőleg minél hamarabb megoldódik a helyzet, de sajnos bárhol előfordulhat.”

Fabián Nápolyban

„Nagyon kedvelem Fabiánt, ő egy nagyszerű labdarúgó és egy nagyszerű ember is. Sokat fejlődött az utóbbi időben, nagyon szeretik itt Nápolyban, én is nagyon büszke vagyok rá, de remélem holnap nem csillogtatja meg az összes erényét.”

Más stílusú edző, mint Gattuso

„Nincs két egyforma edző, mindenkinek megvannak a saját vonásai. Mindenki a saját elképzelései alapján szeretné változtatni a csapatát, ez néha gyorsabban, néha lassabban sikerül, de mindkettőnk csapatán látszik a saját stílusunk.”

Az El Clásico hatása

„A két mérkőzés két különböző sorozatban van és mi mindenhol a maximumot szeretnénk nyújtani. Úgy vélem jó időpontban játsszuk ezeket a mérkőzéseket, a csapat jó állapotban van. Minden meccs fontos, de egyik sem befolyásolja a másikat.”

A Napoli erősségei

„Sok mindenben erősek, sokra becsülöm a játékosokat, megvannak köztük azok, akik bármikor különbséget tudnak tenni.”

Messi Maradona földjén

„Leo nagyszerű játékos, és 14-15 éve ugyanolyan magas szinten játszik. Ilyen folyamatosságot senki sem tudott mutatni, ebben látom az igazi különbséget. Nagyon élveztem Maradona és Cruyff játékát, ők szerettették meg az emberekkel a labdarúgást.”

Umtiti vagy Lenglet

„Mindketten rendkívül jó játékosok és nagyon jó formában is vannak. Azt, hogy melyikük kezd még nem döntöttem el, majd éjjel kitalálom.”

Egyedi ajándékok a legfanatikusabb szurkolóknak – nézd meg őket, gyorsan fogynak!