“Ez a meccs életbevágó a Madridnak, jobban, mint nekünk”

A Barça vasárnap délelőtt 11 órakor repül csak el Madrid felé, Quique Setién viszont már szombaton délben megtartotta a maga sajtótájékoztatóját, ami felvezeti a Clásicót.

A Barcelona vezetőedzője beszélt a meccs fontosságáról, ahol úgy tűnt, mintha le akarná venni magukról a nyomást, kimondva, hogy számukra kevésbé életbe vágó ez a meccs, mint a Madridnak. Szóba került a meglepetésre keretbe kerülő Jordi Alba is, azt pedig nem árulta el, hogy inkább négy középpályással vagy három támadóval készül a fővárosiak ellen.

Nagy lépést tehetnek előre

“Ez egy fontos nap lehet, mert egy győzelem adhat egy olyan előnyt, ami szerintem ugyan nem lenne elég, de nem is figyelek a pontkülönbségekre ezeken a meccseken. A múlt az ilyen meccsek esetén eltűnik és csak a jelen számít. Nem mondom majd a játékosoknak, hogy felejtsék el teljesen a pontokat, mert a szituáció olyan, amilyen, de ez egy Clásico. Kiegyensúlyozott meccset várok, ahol bárki nyerhet. Majd kiderül, ki játszik jobban.”

Alba kezdő lehet?

“Elég jól van, nagyon jók a benyomásai, de vele együtt kell eldöntsük, hogy kezdő lesz vagy sem. Ő bízik magában, de még nem döntöttem.”

Jobb négy középpályással vagy Braithwaite-tel a kezdőben?

“Van egy elképzelésünk, tervünk, de nem fogom elmondani előre. De biztosan nem fogunk lemondani arról, hogy a győzelemért játsszunk. Azon leszünk, hogy a lehető legjobban játsszunk.”

Milyen volt a beszélgetése Pep Guardiolával?

“Nem azért mentem, hogy vele beszéljek. A Madridot mentem megnézni, de később beszéltünk egy kicsit különböző dolgokról. Már láttuk a tervüket, de vannak dolgok, amiket nem fogok elmondani. Vannak olyan dolgok, amik jól jöhetnek nekünk, és mások, amikre nem építhetünk vagy nem érdekesek a számunkra.”

Lehet referencia, hogy hogyan játszott a Bernabéuban a korábbi csapataival?

Kétségtelenül. Mi is megnéztük, hogy mit játszottunk ott a Betisszel, és azon vagy, hogy próbálj találni olyan elemeket, amik most értékesek lehetnek. Bátrak leszünk, a lehető legtöbb időre nálunk lesz a labda. Amikor védekezni kell majd, azt kell jól csinálnunk. De nagyon sok esetben meg fogják nehezíteni a dolgunkat.

Tart a Madrid letámadásától?

“Nincs kétségem, hogy nem fognak ránk várni, hanem az elejétől kezdve szorongatni fognak, és nagyon pontosan kell játszanunk, ha el akarjuk kerülni a problémákat. A City ellen nagyon jó letámadást mutattak be.”

Mi lesz a meccs kulcsa?

“A pontosság. Ez tíz centimétereken múlik. Sokszor ami a pályán történik, nem jelenik meg az eredményben. Vannak olyan tényezők, amiket nem tudunk kézben tartani.”

Hogy van Piqué?

“A problémája szinte teljesen elmúlt, nem lesz gondja.”

Mi ér az a statisztika, hogy itt 11 meccsből 8-at megnyertek?

“Minden év más és más. Ez a meccs a Madrid számára életbevágó, sokkal fontosabb, mint nekünk. A Madridnak ez egy kulcsmeccs, döntő meccs, számunkra nem annyira, de természetesen fontos.”

Az, hogy a Madrid szükséghelyzetben van, veszélyesebbé teszi őket?

“A Madrid otthon játszik, és minden helyen mindig nagyon veszélyes. Ilyen körülmények között még inkább.”