„A második félidőben elveszítettük a magabiztosságunkat”

A Barça kikapott a Madrid ellen, Setién edző elismert hibákat is, de igyekezett kiemelni pozitívumokat is a meccset követő sajtótájékoztatóján. A Ligát tekintve szerinte semmi nem dőlt el, hosszú még a bajnokság.

Benyomások a meccs után

“Jó első félidőt játszottunk. Ők jobbak voltak a második félidőben. Elég jól kézben tartottuk a meccset, de elkezdtünk pontatlanságokat elkövetni, több labdát is veszítettünk. Nagyon intenzíven letámadtak elől, és ezért el is bizonytalanodtunk. Átvészeltünk nehéz pillanatokat is. A mi meccsünk az első félidőben volt, mert ott elég jól álltunk a lábunkon, és helyzeteket teremtettünk. Gratulálni kell az ellenfélnek.”

Hibák

“Néha normális, hogy hibázol, különösen ha az ellenfeled úgy letámad, ahogyan ők most csinálták… Tudtuk, hogy oda kell figyelni a minél gyorsabb labdakihozatalokra, hogy el tudjuk kerülni ezt a letámadást, de nem könnyű ilyen játékosok ellen ezt megvalósítani.”

Szenvedés labda nélkül

“Ez talán ennek a csapatnak tulajdonsága. Nem könnyű egyszerre támadni és védekezni is. Elértük, hogy többet legyen nálunk a labda, de egy meccsnek vannak más szakaszai is, és ezt követően már inkább a pontosságon múlik, hogy mi lesz a vége.”

A Madrid letámadása

“Nehéz értékelni, mert ezt tudtuk jól előre, és beszéltünk róla. Tudtuk, hogy a Real Madrid sokat fejlődött abban a tekintetben, hogy labdát szerezzen vagy kikényszerítsen labdavesztéseket. Nem volt könnyű dolguk nekik sem, hogy megtaláljanak bizonyos játékosokat, és tudtuk lassítani a játékot, nyugalmat hozni a játékba annak érdekében, hogy ki tudjuk hozni a labdát. De aztán elveszítettük a magabiztosságunkat a labdával, és idegesebben játszottunk.”

Messi nem tudott dönteni

“Vannak más játékosaink is, de az igaz, hogy Messi nagyon-nagyon fontos. Nem lehet csak azon rágódni, hogy Messi lesz az egyedüli játékos, aki gólt szerezhet. Mások előtt is voltak helyzetek.”

Egy ponttal most a Madrid mögött

“Ennek egyelőre nincs nagy jelentősége, még nagyon sok fordulat benne van a bajnokságban. Ez a meccs semmiképp nem volt döntő, ezt elmondtam én is és Zidane is a meccs előtt. Ők most megszerezték a jobb egymás elleni eredményt, de még nagyon sok megszerezhető pont van. Ez egy kemény vereség, ezek a meccsek mindig hatással vannak rád, de képesek vagyunk arra, hogy ezen felülkerekedjünk. Nagyon sok pozitív dologba is lehet kapaszkodni. A csapat dinamikája jó, és a fociban sokszor benne vannak ezek a dolgok.”