Quique Setién: „Nem aggódok az átlagéletkor miatt”

A Barcelona péntek este a Sevilla ellen a Ramón Sánchez Pizjuánban a LaLiga 30. fordulójában már az első komolyabb erőpróbán pontokat veszített, de nincs sok idő, hiszen holnap már az Athletic Club látogat a Camp Nouba. A Real Madrid vasárnap a forduló záró mérkőzésén 2-1-re legyőzte a Real Sociedad csapatát, így Zidane alakulata várhatja az élről a következő fordulót.

Innentől kezdve a Barçának nem marad más, minthogy az összes hátralévő bajnoki találkozóját megpróbálja megnyerni és bízni abban, hogy a Real is fog még pontokat bukni. A sűrű menetrend lehetővé teszi, hogy a Barcelona az Athletic Club ellen javítson egy esetleges győzelemmel és ezzel egy picit talán sikerülhet elfeledtetni a szurkolókkal a Sevillában történeteket.

Quique Setién hétfőn megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyben többek között beszélt a bajnokság jelenlegi állásáról, a videóbíróról és a csapat átlagéletkoráról is.

A bajnokság jelenlegi állása

„Jelen pillanatban ugyanannyi pontunk van, mint a Real Madridnak ezáltal a hibalehetőség kisebb, mint korábban, de nekik is. Több bajnoki szezonban is csak az utolsó fordulókban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Még nyolc mérkőzésünk van hátra és megpróbáljuk mindet megnyerni. Nekik is és nekünk is lesznek még nehéz mérkőzéseink.”

Csak saját magukra koncentrálnak

„Csak magunkkal foglalkozunk. Vannak kisebb problémák, de nagyon boldog vagyok sok dolog miatt. Az újraindulás óta két mérkőzést nyertünk, hat gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Nem hiszem, hogy nagy problémáink lennének. Javulunk és egyre jobbak vagyunk.”

A Real Sociedad – Real Madrid mérkőzésről

„Vannak dolgok, amelyekre nincsen ráhatásunk. Nekünk az a feladatunk, hogy nyerjünk. A játékvezetők munkája például egy a sok közül. Mindenki láthatta a tegnapi mérkőzést és mindenki le is vonhatja belőle a maga következtetéseit.”

A videóbírós rendszer

„A videó bíró egy olyan eszköz, amellyel jobbá tehetjük a futballt, ugyanakkor ezt tudni is kell használni.”

Frenkie de Jong sérülése

„Minden attól függ, hogy milyen gyorsan javul az állapota, bízunk benne, hogy nem kell sok mérkőzést kihagynia majd. Biztos vagyok benne, hogy idén még játszani fog.”

A csapat átlagéletkora

„Nem aggódok az átlagéletkor miatt, nem foglalkoztat. Ha idősebb vagy, hajlamos vagy jobban gondolkodni és jobban dönteni. Ez nem önmagától értetődő kérdés.”

Különbség a hazai és idegenbeli mérkőzéseken

„Nehéz megmagyarázni, nem tudom mi a különbség. Egy biztos: a hozzáállásunk minden mérkőzésen ugyanaz. Talán az ellenfeleink félelemmel jönnek a Camp Nouba és ezért egy picit gyengülnek. Illetve elképzelhető, hogy idegenben nem vagyunk olyan magabiztosak, és nincs annyi önbizalmunk, mint hazai pályán.”

A csapat jól edzett, bár érezhető a fáradtság

„A csapat ma nagyon jól edzett, annak ellenére, hogy látható rajtuk némi fáradtság. Fenntartjuk a lelkesedést és az elvárásokat. Biztosak vagyunk abban, hogy megnyerjük a bajnokságot és megpróbálunk javulni.”

Az Athletic Club elleni mérkőzésről

„Mindannyian ismerjük az Athletic képességeit. A liga egyik legkeményebb csapata, akiknek nehéz áttörni a védelmén. Ebből kiindulva a türelem lehet a holnapi mérkőzés kulcsa. Valamint az, hogy elkerüljük az életveszélyes kontrákat. A Kupában akkor kaptunk gólt ellenük, amikor a legjobb pillanatban voltunk, akkor estünk ki azzal a góllal.

***

Új Camp Nou 3D Puzzle Original – Extra méret, de kedvezőbb ár: 8.290 Ft