„Ansu és Riqui biztosan kapnak esélyt, hogy többet játsszanak”

Quique Setién azt  elismerte, hogy a Barcelona nem játszott kifogástalanul az Athletic ellen, de keményebb kritikákat azért nem fogalmazott meg. Valamelyest védte Arthurt is, de azt nem tagadta, hogy a brazil nem játszott jól.

Sok erőt kívánt a meccs

“Nehéz találkozó volt, tudtuk is, hogy nehéz lesz. Most az a helyzet, az a győzelmi kényszer, ami a bajnokság állásából fakad, rossz hatással volt a csapatra, idegesek voltunk, hiányzott a nyugalom. Ez jól megmutatkozott az első félidőben. Nem voltunk pontosak, és ez nekünk fontos részlet lenne.

Nem jöttek a helyzetek

“Az igaz, hogy nem egyszerű középen helyet találni ilyen csapatokkal szemben, akik így be tudnak tömörülni középen. Igaz, hogy nem könnyű, de talán egy gyorsabb labdajáratással jobban ment volna… hiányzott a precizitás. Ki kell érlelni a játékokat. A szélesőink előtt jól lezárták a területeket. Ezek a csapatok, mint az Athletic, nagyon fegyelmezettek, és ez különösen akkor jelentkezik, ha nem vagy pontos és nem elég folyamatos a játékod.”

Arthur teljesítménye és a Juve-pletykák

“Ha Arthur és a Juve ügye így áll, jó eséllyel hatással lesz rá. Én igyekszem a lehető legjobb teljesítményt kihozni belőle, és igyekszünk elhatárolódni ezektől a szituációktól. Ezekre nincs hatásunk, beszélni fogunk vele, hogy arra koncentráljon, amire kell koncentrálnia. Tudom, hogy ez komplikált lehet, de felül kell tudni emelkedni.”

“Most nem azt kérjük Arthurtól, amit korábban játszott. Most azt kérjük, hogy játsszon előretoltabban, hogy jól mozogjon a csapatrészek között, és jól vezényelje le ezeket a helyzeteket. De néha ez nem könnyű. Ő ad számunkra értékes dolgokat, például labdabiztonságot. Most többé kevésbé úgy tűnik, hogy nincs főszerepben azzal kapcsolatban, amit adni tudna, de én vele vagyok, mert nincs könnyű helyzetben. Nagyon kis helyen kell mozognia, úgy, hogy ellenfelek veszik körül.”

Riqui Puig és Ansu

“Riquin lehet látni most egy olyan dinamizmust, ami nagyon jól jöhet számunkra. Ansu szintén bemutatott ilyen perceket, és csinált nagyon jól dolgokat. Néha vannak kétségeid, hogy mennyit adhatnak hozzá ezek a srácok a csapat teljesítményéhez olyan fontos meccseken, mint ez. Az biztos, hogy esélyt fognak kapni, hogy többet játsszanak. Így lehet megnyerni a kezdő tagságot. És ez lehetővé teszi azt is, hogy többet pihenjenek ők is, a többiek is.”

“Riqui dinamikát adott a csapatnak. A meccs abban a pillanatban más volt, mint az első játékrészben. Nagyon örülök, hogy így szállt be a meccsbe, és amit adott a csapatnak. Elégedett vagyok a teljesítményével.”

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!