Setién: „A klub még nem értesített, hogy Arthur távozna”

A klubra mutat vissza, hogy miért nem játszanak a fiatalok

A Barcelona kedd este az Athletic Club együttesét fogadta a Camp Nouban. Védekezésben az előző mérkőzéseken is jó volt Setién csapata, hiszen Ter Stegen már öt bajnoki mérkőzés óta nem kapott gólt. Azonban a mezőnyfölény mellett ezúttal gólt is sikerült szerezni. Ivan Rakitic idénybeli első találata három pontot ért. Szombat délután azonban már jön a 32.forduló, ahol a Barça a Celta Vigo otthonába a Balaídosba látogat.

Sok szempontból különleges találkozó lesz a holnapi, például azért is mert Rafinha és Denis Suárez is a vigóiaknál játszik. Előbbi még a Barcelona kötelékébe tartozik, de hamarosan őt is megfogja vásárolni a Celta – amennyiben igazak a híresztelések

Quique Setién megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol nagyrészt Arthur esetleges Juventusba való igazolásáról volt szó.

Fiatalok a pályán

“Többet játszatni a fiatalokat nem csak az én kompetenciám, hanem ez a klub elképzelése is kell legyen, amikor tervezi a soron következő szezont. Ha leigazolsz öt játékost, akik a legjobbak a maguk posztján, akkor nehéz helyet szorítani egy fiatal srácnak az utánpótlásból. Mindent szeretnénk megnyerni, és szeretnénk ott lenni a legjobbak között, de ugyanúgy szeretnénk, hogy egy 17 éves srác teljesítsen úgy, mintha világbajnokságot nyert volna.”

„Most mindenki arról beszél, hogy szeretne nyerni, de ha előveszem ezt a négy srácot, és nem nyerünk, akkor engem kirúgnak. Ha leigazolunk játékosokat, akiket a világon mindenki szeretne a csapatában tudni, és nyerünk, akkor a szurkolók elégedettek, de a fiatalok nem fognak tudni játszani.”

Arthur átigazolása kapcsán

„Továbbra is számítok rá. Utazni fog Vigóba és lehetősége lesz holnap játszani. Remélem, hogy a zaj ami körülvette őt nem fogja befolyásolni a teljesítményét.”

Arthur és a Juventus

„Ami Arthurral történik az teljesen abnormális. Ezekben a helyzetekben a játékosoknak meg kell érteniük, hogy a szezon még nem ért véget és nagyon fontos mérkőzések vannak még hátra. Mindenki szeretne jó idényt zárni, kupákat szerezni, szép emlékeket megőrizni. A játékosoktól az utolsó napig profi hozzáállást és felelősségvállalást várok el.”

A bajnoki cím

„Még mindig hiszem, hogy lehetséges. A Real Madridnak és nekünk is nehéz lesz az összes mérkőzést megnyerni. Remélem, hogy fognak még hibázni és megelőzzük őket.”

A Celta és az Atletico Madrid elleni esetleges győzelmek

„Nem is gondolok erre. Bármelyik mérkőzés nehézzé válhat. Mindegyik csapat képes lehet nehézséget okozni a másiknak. A következő két mérkőzés fontos, ugyanúgy mint az összes többi.”

Riqui Puig

„Riqui fontos lépést tett előre és sokat fejlődött. Igaz, hogy a hozzáállása mindig kiváló volt, de voltak olyan dolgok, amelyeken át kellett menjünk vele, hogy alkalmazkodni tudjon a csapat igényeihez és ő is hozzá tudjon járulni a játékhoz. Járja a maga útját. Ez néhány játékosnál kevesebb, másoknál több időt vesz igénybe. Fontos dolog, hogy a formáját fent tudja tartani, ez a kulcsa annak, hogy még jobb játékos legyen.”

Mi történt Arthurral?

„Amióta edzem, mindig próbál mindent jól megoldani, amit kérünk tőle. Talán néha hiányzik a játékából a következetesség. Keményen próbálkozott azzal, hogy megfeleljen az elvárásainknak, melyek mások voltak mint az, amit a korábbi vezetőedzői elvártak tőle.”

Nem értesítették Arthur távozásáról

„A klub még nem értesített, hogy távozna. Velünk lesz az utolsó mérkőzésig. Ha az eligazolása megtörténik, akkor is az utolsó mérkőzésig és edzésig számítok rá.”

Jobban örülne annak ha Arthur maradna?

“Én hipotézisekről nem beszélek. Az adott körülmények közepette nem kérek különösebb magyarázatot a klubvezetéstől. Koncentrált kell maradjak és nem olyasmire fordítani az erőfeszítéseimet, amiről nem lehet tudni, hogy bekövetkezik-e. A holnapi meccsre gondolok, ez tölti ki az időmet.

Rafinháról

„Nagyon magas szintet képvisel, ahogyan a csapattársai is. Különösen tehetséges, nagyszerű játékos csak úgy mint, Denis Suárez vagy Iago Aspas. Vannak olyan játékosaik, akiket nagyon szeretek, és ha ők éppen egyszerre vannak jó formában, azt azonnal lehet látni a csapat teljesítményén.”

A Celta Vigo formájáról:

„Nagyon jók védekezésben és támadásban is egyaránt. A legutóbbi három mérkőzésükön nem kaptak gólt. Megvan bennük az inspiráció és tudják, hogy mit kezdjenek a labdával. Okosan futballoznak.Remélem, hogy nyerni fogunk, de nem lesz egyszerű.”

 

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 4.690 Ft helyett 3.390 Ft