Setién: „A győzelmek elrejtenek mindent, a vereségek a felszínre hoznak sok dolgot”

Quique Setién megtarotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját

A Barcelona szombaton délután a Celta Vigo vendégeként játszott 2-2-es döntetlent, azonban kedden már egy újabb mérkőzés vár a csapatra, az Atletico Madrid fog a Camp Nouba látogatni. Ennek a találkozónak nem csak azért van hatalmas jelentősége, mert egy rangadóról van szó, hanem azért is mert ennek az összecsapásnak a végkimenetele nagy befolyással lehet a spanyol bajnokság 2019/20-as kiírásának végeredményére. 

Ezek a tények most kifejezetten igazak, hiszen a Real Madrid az Espanyol vendégeként vasárnap este egygólos győzelmet aratott, így jelenleg kétpontos előnnyel Zidane alakulata áll az élen.

Quique Setién megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen többek között szó volt a csapatban előforduló ellentmondásokról, a Messi-Sarabia közötti Celta elleni mérkőzésen lejátszódott jelenetsorról, illetve az Atletico Madridról is.

A mérkőzésről

„Igaz, hogy az Atlético Madrid elleni mérkőzések rendkívül nagy kihívásokkal és nehézségekkel járnak. Egy nagyszerű csapatról van szó. Nehézséget okozhatnak nekünk, szilárd védelemmel rendelkeznek, amit nem lesz egyszerű feltörni. Úgy gondolom, hogy az összes mérkőzés ugyanolyan fontos, mint ez. A győzelemnek döntő jelentősége lehet, hiszen a mérkőzések száma egyre csökken, így a mozgástér is egyre kisebb.”

A csapaton belüli viták

„Mindig vannak ellentmondások. Mint az életben, mindenkinek megvan a saját gondolkodásmódja és normális, hogy a vélemények eltérnek. Amikor még játékos voltam, én sem voltam könnyű eset. Mindenkinek megvannak a meglátásai a dolgokról, de ez természetes. Ezek olyan kérdések, amiknek nem látom jelentőségét.”

Feszültség az öltözőben

“Amikor nincsenek győzelmek, történnek nem kívánt események, játékhelyzetek, mint például a szabálytalanság, ami előidézte a döntetlent, mindenki jobban ki van hegyezve dolgokra. Ez hozzá tartozik a cirkuszhoz, amiben élünk. Mi az általános dolgokkal törődünk. A kapcsolat a játékosokkal jó, de természetesen vannak olyan pillanatok, amikor nem mindenki ért egyet. De nem hiszem, hogy lenne olyan probléma, ami említést érdemel.”

A csapaton belüli megbeszélések

„Nagyon gyakran tartunk megbeszéléseket. Tegnap is nagyon sok dologról beszéltünk, de elsősorban a játékra összpontosítottunk, arra amit javítani kell. Sok olyan pillanat van, amikor jól játszunk, fölényben vagyunk, de nem tudunk nyerni és ez egy kicsit idegesítő, frusztráló dolog. De ezek normális szituációk. Adott esetben meg lehet változtatni ezeket a helyzeteket.”

Arthur:

„Nem foglalkozom azzal, hogy mit mondott az anyukája, de ő személyesen ugyanazt mondta, amit én is neki. Nincs kétségem afelől, hogy maximális odaadással velünk lesz az utolsó meccsünkig. Az idény végéig a Barcelona játékosa marad. Nincs kétségem róla, hogy a céljaink elérésében nagy segítséggel lesz. Azt is mondta, hogy tökéletes állapotban lesz, ezt követően pedig én fogok dönteni, hogy többet játszik vagy kevesebbet.”

Az eredmények nem csak rajta múlnak

„Nem érzem magam gyengébbnek, mint amikor ideérkeztem. Ugyanúgy érzem magam. Mindent megteszek azért, hogy a csapat a lehető legjobban szerepeljen. Az eredmények nem csak rajtam múlnak. Tudom hogyan működik a futball, már sok helyen megtapasztaltam: a győzelmek elrejtenek mindent, a vereségek pedig a felszínre hoznak sok dolgot.”

Atletico Madrid

„Védekezésben egy nagyon szilárd csapat. Nem lesz egy egyszerű mérkőzés. Képesnek kell lenni arra, hogy jól mozogjunk a vonalak között, hogy jól tartsuk meg a labdát szűk területeken és ne adjunk nekik lehetőséget a kontratámadásokra. Nagyon tehetséges játékosaik vannak.”

Az egészségügyi szünetek

„Néha jól jönnek, néha nem. Ha jól csinált sok mindent a csapatod a pályán, akkor keveset változtatsz. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy valamire felhívjuk a figyelmet, emlékeztessünk. Vannak olyan dolgok, amelyeknek nem tulajdonítasz jelentőséget az idő rövidsége miatt. Ezek konkrét hibák.”

A Messi-Sarabia közötti Celta elleni mérkőzésen lejátszódott jelenetsor:

„Semmi sem történt. Egy instrukció hangzott el felé és ennyi. Nem tudom, hogy mit szeretnétek, hogy kommentáljak.”

LaLiga:

„Matematikailag ha mi nem nyerünk és ők sem, akkor még megnyerhetjük. De ha nem nyerünk, akkor csökken az esélyünk a bajnokság megnyerésére. Minden egyes találkozót meg kell próbálnunk megnyerni, függetlenül attól, hogy mi történik a riválisainkkal.”

***