Koeman: „Griezmann? A legjobbat keresem a csapatnak, és én döntök”

A Getafe elleni meccs miatt nyilatkozott a sajtónak Ronald Koeman, de nem a meccs volt fókuszban a kérdéseknél. A főszereplő nem meglepő módon Antonie Griezmann volt, aki a francia válogatottban nagyon jól teljesített, Barcelonában azonban továbbra sem találja magát. Koeman igyekezett rövidre zárni a vitát.

Getafe

“Ki kell emelni a Getafe elmúlt évekbeli teljesítményét. Nagyon pozitív dolgokat értek el, egy nyerő csapattá váltak, komoly eredményeket értek el Európában is. Ez nagy érdeme az edzőjüknek és a játékosaiknak. Láttam az Ajax elleni mérkőzést, és olvastam a játékukat ért kritikákat. Nagyon nehéz és küzdelmes meccs lesz ez is. Meg kell találnunk a területeket.”

Griezmann

“Mindenkinek joga van, hogy elmondja a saját véleményét. Tudjuk, hogy ez előfordul. Én beszéltem vele tegnap délután, nem azért, amit mondott. Beszéltünk a posztjáról és a teljesítményéről. Megmondtam neki, hogy a legjobbat keresem a csapat számára, és ha azt gondolom, hogy jobb ha ő a szélen mozog, még ha befelé is, és nem a szélen maradva… akkor oda helyezem. Tud játszani ott is, 10-es és 9-es poszton is. De én döntök arról, hogy mi a jobb a csapatnak. Ő a maximumot nyújtja, amit nyújtani lehet: dolgozik, fegyelmezett… Volt olyan Franciaország – Hollandia meccs, amin a jobb oldalon játszott. De az edző dönt, és a játékosnak az a feladata, hogy a legjobb teljesítményre törekedjen. Nem kell annyit beszélni egy játékosról vagy bárkivel összehasonlítani. Nincs semmilyen problémám Antoine-nal. A legjobbat keresem és mindenkiből a legjobb teljesítményt szeretném kihozni. Tizenegyen játszanak és egy játékosnak kell szerepelnie a 10-es poszton, egy másiknak 9-es poszton, másoknak szűrőként… de senkit nem helyezek olyan posztra, ami nem lenne az ő posztja. Griezmann tud játszani ezen a poszton.

Messi talán pihenhet?

“Szeretnénk minden meccsen a legjobb csapatunkat kiállítani, hogy nyerni tudjunk. Tudjuk, hogy fáradtak lehetnek a válogatott meccsek után, és elsősorban a nagy csapatokat érinti ez a probléma, ahol sok a válogatott játékos. Mindenki nagy játékkedvvel tért vissza, boldogan, az edzés után fogunk dönteni. Szerintem Messi lejátszhat négy mérkőzést, de beszélek velük és ezt követően dönteni fogunk. De Leo hosszú évek óta nagyon szoros menetrendek között játszik. Ráadásul ha nem játszik, még fáradtabb. Persze ha orvosi kérdésről van szó, az egészen más.

Riqui Puig

“Nem láttam minden U21-es meccset, de tudom, hogy mindkettőn játszott, az egyiken 60 percet, a másikon egy félidőt. Azt is tudom, hogy ez egy erős csapat. Ha benne lesz a keretben, lesz esélye játszani.”

De Jong

“A Sevilla ellen nem hozta magát. Ő nagyon önkritikus, tudja, hogy mikor nem játszik úgy, ahogyan tudna. De joga van rossz meccset játszani, nem is aggaszt különösebben. A holland válogatottal az egyik legjobb volt. Nem lehet elfelejteni, hogy még nagyon fiatal.”

Ter Stegen

“Kedd óta a pályán dolgozik és minden nagyon jól megy. Nem hiszem, hogy meggyógyulna a Clásicóig, ez már nagyon közel van. És nem is szükséges dátumot kijelölni. Meglátjuk, hogy mikor áll majd készen rá. Ő egy nagy kapus, de nyugodtak vagyunk, mert nagyon elégedettek vagyunk Netóval is.”

Sergiño Dest

“Nagyon jól jött ki, hogy ő itt tudott maradni a szünet alatt, és edzett. Tudtunk beszélni a játékrendszerről, de ez nem más, mint amit játszott az Ajaxnál. Tudjuk, hogy mind a két oldalon tud szerepelni a szélen. Alba sérült, és ott is tud játszani.”