Koeman: „Jól játszottunk. A VAR-t csak ellenünk használják”

Ronald Koeman szerint csapata nem érdemelt vereséget a Real Madrid elleni Clásicón, és a vitatható büntetőig jól teljesített. Szerinte az elképzelései is ültek, a cserékkel pedig azért várt tovább, mert előbb a pályán lévőkkel akart fordítani az álláson.

Összkép

“Jól játszottunk, teremtettünk helyzeteket. A második félidőben is jók voltunk. Nehéz megérteni, nem érdemeltük meg, hogy elveszítsük a mérkőzést. A játékvezető egyes döntéseit nem értettem. A döntése a büntetőről nagy mértékben befolyásolta a mérkőzést. A büntetőig jók voltunk.”

Büntető

“Nagy mértékben befolyásolta a meccset. Nem értem a VAR-t, szerintem csak akkor használják, ha a Barcelona ellen kell megtenni. Az ilyen típusú mezhúzások állandóak a tizenhatoson belül. Öt meccsen vagyunk tul, a VAR egyik használata sem a javunkra történt.  A getafei lapok… nem érdemeltük meg, hogy így veszítsünk.”

A kezdőcsapat

“A fiatalok a csapat részei, és ezt a taktikai tervet követtünk. Nem érdemeltünk vereséget.”

Az elképzelések

“Az volt a tervünk, hogy legyen kontrollunk a meccs fölött, változtassunk Leo posztján és Ansut a gyorsaságával hozzuk előtérbe. Legyen mélységünk, tudjunk a védőik mögé kerülni, és legyenek játékosaink a széleken is, jó labdaügyességgel. Szerintem ebben az értelemben elégedettek lehetünk. Jó meccset játszottunk.”

Későn húzott meg cseréket

“Amikor vesztésre állsz, igyekeztünk javulni, és helyzeteket kidolgozni azokkal, akikkel a pályán voltunk. Később kerestük a frissességet a szélen Dembélével és Trincaoval, ezáltal több egy az egy elleni helyzetet teremtve, és nagyobb gyorsaságot elérve. Tudtuk, hogy ebben van rizikó.  Nem érdekel, hogy 2-1-re vagy 3-1-re veszítünk.”

Mit mondott a játékvezetőnek?

“Neked ez büntető? Ok, nekem nem az. Ezt mondtam a bírónak. Azt is mondtam, hogy egy napon talán majd el tudják magyarázni nekem, hogyan működik a VAR Spanyolországban. Öt fordulón vagyunk túl, és a VAR eddig csak ellenünk volt használva. Soha nem a javunkra. Messi büntetőjénél sem Sevillában, a piros lapoknál sem Getafében. Megkérdeztem tőle, hogy miért csak a Barça ellen van VAR.

Lenglet

“Nem beszéltem vele a játékhelyzetről. Szerintem előbb volt szabálytalan Ramos ebben az esetben. Megfogja a mezét, de nem olyan mértékben, hanyatt kellett volna esnie. Ha így megfognak, előre kellett volna esnie, nem hátra.”

A játékvezető Ramos reklamálása miatt nézte meg videón?

“Normális, hogy a Madrid játékosai igyekeznek a maximumot kihozni a helyzetből, hogy legyen büntető. Ezzel nincs semmilyen problémám.”