Koeman: „Békét és időt kérek, mert sok mindenen változtattunk”

A holland szakember szavai a Juventus elleni meccs előtt

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a szerda esti Juventus elleni Bajnokok Ligája találkozót megelőzően. A holland szakember többek között beszélt a mérkőzésről, Ronaldo helyzetéről, aki nem játszhat majd a találkozón, ugyanis ismét pozitív koronavírus tesztet produkált, illetve azt is elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg a Real Madrid elleni hétvégi bajnoki után tett kijelentéseit, ahol a VAR helyes használatát és ítéleteit kérdőjelezte meg.

A mérkőzés

„Ez nem egy döntő mérkőzés. Két nagy csapat összecsapása, amelyek messzire szeretnének eljutni ebben a sorozatban. Fontos, hogy jó eredményt érjünk el, és hogy ezt a kívánt játékkal tegyük meg. Az ellenfelet is tiszteletben tartjuk, amely magas színvonalat képvisel. ”

Cristiano Ronaldo

„Mindenki számára fontos, hogy csodálatos mérkőzést láthassunk és mindig a legjobb játékosok akarjuk látni a pályán. Nem tudom, hogy alkalmas állapotban van-e a játékra, ez nem az én problémám vagy döntésem. De remélem, hogy játszani fog, a játékáért, hírnevéért .. nagyon tisztelem. ”

Vizsgálják a Real Madrid meccs utáni nyilatkozatát

„Nem bántam meg a kijelentéseimet. Nem beszélek többet erről a témáról.”

A klub körül zajló dolgok

„Amikor a Barcelonával beszélgettem, tudtam, hogy ez nem lesz könnyű kihívás, a változtatások miatt, amelyeket végre akartunk hajtani, a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt … De a kihívás nagyon nagy, és én csak békét  és időt kérek, mert sok mindenen változtattunk, változtatunk. A Real Madrid ellen 60 perc során nagyon jók voltunk. Vezethettünk is volna.”

Coutinho

„Különböző tulajdonsággal rendelkező játékosaink vannak a támadó posztokon. Felkészült és jó fizikai állapotban lévő játékosok mellett döntünk. Ez taktikai kérdés is, attól függően, hogy kik játszanak az ellenfélnél.”

barcelona maszk

Hozzáállás

„A mentalitásom mindig az, hogy nyerjek. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk védekezni, mert a riválisnak is kiváló képességekkel rendelkező játékosaik vannak. Szeretnék irányítani, és olyan játékosokat szeretnék szerepeltetni, akik mélységben jól tudnak játszani és veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára is. Meg kell keresnünk az egyensúlyt a védekezés és a támadás között.”

Pirlo

„Könnyebb úgy gondolni rá, mint játékosra. Sok sikert ért el több csapattal is Olaszországban. Edzőként nem tudok sok véleményt mondani róla. Rövid ideje tevékenykedik edzőként, de ha mégis lehetősége adódott egy akkora csapat vezetésére, mint a Juventus, akkor az nem a véletlen műve. De más stílust képvisel, új játékosokkal … és ez időbe telik. Remélhetőleg a Juventus edzőjeként sikeres tud majd lenni. ”

Juventus

„Egy nagyszerű csapat Európában, ahol sok nagy tapasztalattal rendelkező labdarúgó van. A védekezésben a vereségek ellenére is erősek, tudják, hogyan uralják a játékot, és kiváló képességű játékosaik vannak. Dybala nagyszerű játékos, és képes megbonyolítani az életedet, és Morata … és a középpályásaik is nagyon jók. ”

A közönség nélküli mérkőzés hatása

„A koronavírus miatt nem lehetnek szurkolók… ami nagyon furcsa eredményeket okoz egyes mérkőzéseken.”