Tusquets a „lehető leghamarabb” szeretné megtartani a választást

Carles Tusquets, aki Bartomeu klubelnök és az igazgatótanács lemondását követően átvette a klub vezetését, tehát az ideiglenes klubvezetés elnöke, csütörtökön először lépett a sajtó elé.

Elmondta, a legfontosabb teendő, hogy mielőbb kiírják az új elnökség megválasztásának időpontját. Hangsúlyozta, nem enged semmiféle nyomásnak, amely a szavazás dátumának megválasztására irányulna. 

“Ennek a vezetésnek a célja, hogy írja ki a választásokat amilyen hamar ez lehetséges. Kihangsúlyozom a lehetséges szó jelentőségét. Nem fogunk elfogadni semmilyen nyomást azzal kapcsolatban, hogy egy nem megfelelő pillanatra írjuk ki esetleg a választásokat. Az ideiglenes vezetésből senkinek sincsenek olyan ambíciói, hogy tagjai legyünk a jövőben egy igazgatótanácsnak, és szeretnénk a lehető legnagyobb támogatást nyújtani a következő vezetésnek. Ezért igyekszünk aktívak lenni.”

Tusquets azt is kiemelte, hogy a klub pénzügyi helyzete nem a legjobb, ezért a következő napok feladata ennek a feltérképezése, és a szükséges lépések megtétele.

Az új igazgatóság tagjai a következők: Carles Tusquets Trias de Bes, elnök, Joan Ramon Ramos y Raich, alelnök, Joan Lluís Garcia Jobal, pénztáros, Josep Maria Mir Padulles, titkár, Miquel Lladó Casadevall, Josep Maria Xercavins Lluch, Àlex Tintoré és Espuny és Sònia Cano y Fernández tagok.