Koeman:”Nem én vagyok az az ember, akinek meg kell győznie Messit a maradásról”

A Barcelona vezetőedzője, Koeman a szombat esti Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzést megelőzően beszélt, a médiában megjelenő Messi-Griezmann esetről, a szoros menetrendről, hozzátéve, hogy az ő meglátása szerint a válogatott szünet utáni jelenlegi rendszer nem éppen megfelelő, és szót ejtett a sérülésből visszatérő Coutinhóról is.

Atlético Madrid

„Tudjuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk egy erős csapat ellen. Ki kell emelnünk az edzőjük, Diego Simeone munkáját. A csapatuk rendkívül jó futballt játszik és versenyképesek. Tudjuk, hogy nehéz találkozó lesz, de bízunk magunkban. Nekünk is vannak érzékeny veszteségeink. Remélhetőleg nagyszerű összecsapást láthatunk majd.”

A médiában felmerülő Messi-Griezmann eset

„Megértem, hogy Leo dühös. Sokkal jobban kell tisztelned az olyan játékosokat, mint Leo. Egy hosszú utazás után a kérdések feltétele tiszteletlenség, és az újságírók szándéka lehet az is, hogy vitát generáljanak. Nem láttam semmit az öltözőben, amely problémát jelentett volna közöttük. Nem preferálom azt, hogy mindenben a problémát keressük. Egy olyan személy beszélt erről a helyzetről, aki már évek óta nem áll kapcsolatban Griezmann-nal. Ezek hülyeségek, és ezeknek nem tulajdonítok nagy jelentőséget.”

Messi és a Manchester City

„Továbbra sem tudom elképzelni őt egy másik klub mezében. És ezzel a témával kapcsolatban már nem fogok válaszolni többet.”

A szoros menetrend

„A nagy csapatok számára ez egy nagyon szoros menetrend, nem jó két hét leforgása alatt három mérkőzést játszani, ahol az egyik barátságos meccs. Megértem a szövetségi kapitányokat, mert én is voltam szövetségi kapitány, de én soha nem kockáztattam egyetlen játékosommal sem. Az összes meccset este kilenckor kezdjük, és ennek az okát nem teljesen értem, ez nem jelent segítséget egy olyan csapatnak, amelynek háromnaponta kell küzdenie és mérkőzéseket játszania. Megértem, hogy egy Atlético Madrid-Barcelona meccset mindenki szeretné látni, de a többi meccs esetén ezzel nem értek egyet. Holnap este kilenc órakor kezdünk, ahogy kedden Kijevben is és ez nem segít a csapatnak. Segítséget kellene nyújtani azoknak az együtteseknek, amelyek háromnaponta játszanak, és gondolni kellene a játékosokra.”

Suárez

„Nekünk is vannak hiányzóink.”

Griezmann

„Boldognak látom, nagyon jó teljesítményt nyújt. Próbál fejlődni, akárcsak a többi játékos.”

A játékosok formája a válogatott szünet után

„Busquets kivételével szinte mindenki jó állapotban tért vissza. Normális, hogy a játékosok fáradtak, amikor visszatérnek a válogatott szünetet követően. Mindenki a holnapi találkozóra készül. Volt egy edzésünk, és szeretnénk, ha a dolgok jól alakulnának az Atlético ellen.”

Frenkie de Jong

„A csapat fontos játékosa, aki sokat fejlődött, de még mindig fejlődnie kell, hiszen fiatal. Nincsen sok középpályásunk, akik a szűrő pozíciókban képesek jól szerepelni. Gondoltunk arra, hogy valamelyik mérkőzésen majd pihentetni fogjuk, de meg kell találnunk erre a megfelelő pillanatot.”

Coutinho visszatérése

„Jól edzett, probléma nélkül. Lassan már egy hete dolgozik a csapattal. Még mindig gondolkodnunk kell, hogy mikor érkezik el a legjobb pillanat a visszatéréséhez. Meg kell találnunk a legjobb megoldást.”

A legfontosabb mérkőzés?

„Ez egy fontos találkozó lesz, ahol jó eredményt kell elérnünk. Egy bajnoki idény nagyon hosszú és sok minden megtörténhet. Harcolnak a LaLiga megnyeréséért és versenyképesek. Jó teljesítményt kell nyújtanunk ellenük, hogy képesek legyünk felvenni velük a versenyt.”

Joao Felix

„Azon fiatalok közé tartozik, aki előtt nagy jövő áll. Az előző szezonhoz képest sokat fejlődött ebben az idényben. Az Atleti egyik legmeghatározóbb játékosa lett. Ha nem sikerül jól védekeznünk ellene, akkor megnehezítheti a dolgunkat. Nagyszerű játékos, aki előtt szép jövő áll.”

Riqui Puig

„Azon fiatalok közé tartozik, akinek keményen meg kell dolgoznia a játéklehetőségért. Jó teljesítményt nyújt, és próbál meggyőzni engem. Lehetőséget kell neki adni, amikor megérdemli, hogy pályára lépjen.”

Coutinho szerepe Fati hiányában

„Több poszton is bevethető. Ő nem egy tipikus szélső, aki mélységből indul és befelé húz.  De nagyon jól variálható a szerepe a pályán. Nagyszerű játékos, és mindig jó, ha egy olyan sokoldalú labdarúgód van, mint ő.”

Az elmúlt időben az Atleti játéka támadóbb felfogású lett

„Tudják, hogy hogyan kell különböző felállásokban játszani. Ebben a rendszerben támadásban is sokkal erősebbek, de tudják azt is, hogy hogyan kell jól védekezniük, ahhoz, hogy egy vezetés esetén megtartsák az előnyüket. Tudnak alkalmazkodni az aktuális ellenfelük játékához. Egy nagyon versenyképes csapatról beszélünk.”

Messi szerződésének meghosszabbítása

„Messinek még egy év van hátra a jelenlegi kontraktusából. Remélhetőleg, a jövőben is itt láthatjuk majd játszani. Nem én vagyok az az ember, akinek meg kell győznie őt a maradásról. Meglátjuk, hogy mi fog történni a jövőben, de ő még mindig a Barcelona játékosa.”

***