Elena Fort: „Cél, hogy a Camp Nou ismét tele legyen Barça szurkolókkal”

Hat pontos intézkedési tervet vezetnek be

Annak érdekében, hogy a Camp Nou stadion látogatottsága minél nagyobb legyen, új intézkedéseket vezetnek be, amik vonatkoznak mind a bérletesekre, mind az egyszeri jegyvásárlókra. A klub szociális területének alelnöke, Elena Fort a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy ezek a döntések egy munkacsoport előkészítő anyaga alapján születtek, amely elemezte az Eintracht Frankfurt elleni legutóbbi Európa-liga mérkőzésen történteket is.

Fontos a bérletesek részvételének ösztönzése a Camp Nouban, a bérletek rendeltetésszerű használatának biztosítása, az egyedi jegyvásárlás segítése, valamint a csalás elleni küzdelem, ezért a klub igazgatótanácsa az alábbi intézkedéseket fogadta el, amelyek a 2022/23-as szezon elejétől lesznek érvényesek.

Új tagok összeírása

A klub igazgatótanácsa jóváhagyta a 2022/23-as szezonban az új sociók összeírását, melynek célja a klub taglétszámának frissítése.

Camp Nou bérletek felhasználási feltételeinek módosítása

2022. július 1-től frissülnek a Camp Nou bérletek felhasználási feltételei. Azok a tagok, akik bérlettel rendelkeznek a Camp Nouban, és a mérkőzések legalább 85%-án részt vesznek, számos előnyben részesülnek: kedvezményes jegy a kísérőnek (barát, rokon stb.), kedvezmény a Camp Nou étkeztetési szolgáltatásaiból, valamint jegyek és pólók sorsolásán való részvétele stb.

Azon bérlettulajdonosok esetében, akik a szezon 10 meccsén nem vesznek részt, és jegyüket nem is ajánlják fel, az úgynevezett Inverse Seient Lliure-t (szabad helyek értékesítése) szabályt fogják alkalmazni. A bérletes helye egy adott meccsen alapértelmezés szerint értékesítésre kerül, feltéve, hogy a tag nem tart igényt a használatára, amit a mérkőzés kezdete előtt legalább 72 órával közölnie kell. A tag csak a helyének eladása esetén kapja meg a Seient Lliure árának megfelelő értékét.

Azok a bérlettulajdonosok, akik a 2022/23-as szezonban nem látogatnak ki egyetlen meccsre sem, elveszítik Camp Nou bérlettulajdonosi státuszukat a 2023/24-es szezonra. A járvány előtti adatok azt mutatták, hogy kb. 3000 bérletes nem látogatta a mérkőzéseket, és nem is engedte át a székét másnak, ezek a helyek az egész szezon alatt üresen maradtak.

Új digitális bérlet bevezetésére kerül sor

A digitális bérlet bevezetésével a visszásságok megakadályozhatóak, olyan új funkció társul hozzá, ami megkönnyíti a bérlet átruházását másnak, valamint a klub a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségével összhangban (nem kell papír hozzá) a 2022/23-as szezonban bevezetik a Digital Camp Nou bérletet, és határidőt tűznek ki arra, hogy a tagok önkéntesen igénybe vegyék ezt az új szolgáltatást.

Azok a bérlettulajdonosok, akik igénybe kívánják venni a Digitális bérletet, letölthetik az ehhez szükséges alkalmazást, amelynek részleteit a klub hamarosan közzéteszi. Ebben a szezonban továbbra is működik a hagyományos bérlet, amit a klub postai úton küld el a tulajdonosoknak, de egy módosítással: a klasszikus QR kód helyett mágneses komponenst vezetnek be, ami új biztonsági előnyöket kínál.

A Digitális Bérlet biztonságosan átruházható lesz egy másik tagra, rokonnak vagy barátnak az alkalmazáson keresztül, amely garantálja, hogy az eljusson az új felhasználóhoz, és fontos szempont lesz az átruházás nyomon követhetősége.

Sikeres tapasztalat esetén a bajnokság második felétől fontolóra veszik a digitális bérlet teljes bevezetését.

Új szabályok a bérletek névváltoztatására

A Camp Nou bérletek névváltoztatásának segítése érdekében a klub új szabályokat vezet be, ami továbbra is ingyenes lesz a rokonság második fokáig (unokától nagyszülőig). A jövőben nem kell két évig várólistára jelentkezni az új személynek, mint eddig. A személynek négy, nem pedig öt éve klubtagnak kell lennie, és csak három évi tagdíjat kell teljes egészében kifizetnie az eddigi hat helyett, amely nem visszatéríthető.

Jobb jegyár feltételek a tagoknak

A Camp Nou-bérlettel nem rendelkező klubtagok jegyhez jutásának elősegítése érdekében megállapodás született arról, hogy ennek a csoportnak speciális promóciókat kell nyújtani a stadion jobb ülőhelyein fix áron. Emellett az előértékesítési időszakok is meghosszabbodnak 24-ről 48 vagy 72 órára.

A megvásárolt jegyek digitálisak lesznek rajta a tulajdonos nevével

A megvásárolt jegyek digitálisak és névre szólóak lesznek, a nyomon követhetőség és a csalás elkerülése érdekében.

Remélhetőleg ezek az intézkedések megállítják az elmúlt évek trendjét, és ismét növekedni fog a Camp Nou látogatottsága. Az Espai Barça projekt keretében felújításra kerül a Camp Nou és környéke, aminek következtében, ha nem is jelentősen, de 99.000-ről 105.000-re növekszik a stadion befogadóképessége.