Xavi Hernández nyilatkozott a vasárnap hajnalban lejátszott második felkészülési mérkőzést követően, amit a katalán csapat 1-0-ra megnyert Las Vegasban a Real Madrid ellen. Az edző szerint nagyszerű csapat kezd összeállni, Lewandowskit világklasszis játékosként jellemezte, továbbá kijelentette, hogy nagy lesz a verseny a csapaton belül, hogy kik legyenek a kezdők az egyes mérkőzéseken.

Mi a véleménye a Clásicóról?

„Elégedett vagyok a csapattal, jó érzés volt látni a játékukat. A felkészülési mérkőzéseken a győzelem nem annyira fontos, de mint Culé persze szeretjük látni, amikor a Barcelona legyőzi a Real Madridot. Az első félidőben kiválóan játszottunk, a második félidőben már nem annyira. Fizikailag rendben voltunk, jobban játszottunk, mint a Real Madrid, az eredményen túl is elégedett vagyok. Jól éreztem magamat a kispadon is, és gondolom a szurkolókat is lázba hoztuk, ez egy fontos győzelem volt számunkra.”

Mi lesz Koundéval?

„Egyelőre nincs előrelépés, döntés az ügyben. Nagy a küzdelem a csapatbakerülésért, ha valaki jön még, akkor várjuk, hogy teljessé tegye a csapatot, és erősítse a háziversenyt. Egy család vagyunk, és egy nagyszerű csapatot építünk. Az a célom, hogy újra címeket nyerjünk és versenyképesek legyünk.”

Mit gondol Lewandowskiról?

„Robert világklasszis játékos. Egész pályafutása során sok gólt lőtt már, és fog is. Kiemelném azt az alázatot, amellyel érkezett, és azt, hogy milyen gyorsan alkalmazkodott. Ez mindannyiunkat jobbá tesz, engem is, mint edzőt, de a játékosokat is.”

Frenkiere számít?

„Nem küldök innen üzeneteket. Beszéltem vele, nagyra értékelem a játékát, számomra ő egy fontos, jó játékos, de ott van a gazdasági helyzetünk is és a fair play. Középhátvédként sokat adhat nekünk. Szeretem őt ezen a poszton.”

Szükség van még egy középhátvéd szerződtetésére?

„Minél több, annál jobb. Ráadásul idén ott van a világbajnokság, és a naptár még sűrűbb lesz.”

Mi lesz Pjaniccsal?

„Ő itt van velünk. Szeretném egy kicsit többet látni, de az is igaz, hogy a középpályán nagy a konkurencia.”

Tart-e attól, hogy nem tudják majd az érkezőket regisztrálni?

„Dolgozunk rajta. Boldog és hálás vagyok, mert nagyon jó szerződéseket kötöttünk új játékosokkal.”

Hogyan értékeli Araújo teljesítményét, aki jobbhatvédként szerepelt? 

„Képes mindent kontroll alatt tartani. Bármilyen pozícióhoz képes alkalmazkodni, és ismét jól tartotta Viníciust.”

Bízik benne, hogy ez egy nagyszerű szezon lesz?

„Ezen dolgozunk, és eddig jó érzéseim vannak, de erről még korai nyilatkozni. A szurkolók számára az üzenet egyértelműen pozitív.”