Marcos Alonso: „Az a dolgom, hogy száz százalékot nyújtsak, ha Xavinak szüksége van rám”

Az FC Internazionale Milano - FC Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marcos Alonso képviselte a játékosokat

Az FC Barcelona az utolsó utáni pillanatban igazolta Marcos Alonsót, aki lassan, de beilleszkedik a csapatba, bár még sokat nem játszott. Az Inter elleni BL-találkozót megelőzően a spanyol védő nyilatkozott először röviden a Barça TV-nek, majd Xavi előtt a sajtótájékoztatón képviselte a Barcelona játékosait. Beszélt a beilleszkedéséről, Albáról és a posztjukon való versengésről, illetve a csapat esélyeit is latolgatta mind a mérkőzést, mind a szezon végét illetően.

A Barça TV-nek tett rövid nyilatkozata

„Ez egy gyönyörű stadion. És ennek csak extra motivációt kell adnia. Nehéz lesz, de jó pillanatban érkeztünk és győzelemben reménykedünk. Egy kissé ingatag előszezonon vagyok túl, azonban apránként sikerül alkalmazkodni. Három nagyon fontos pont a tét, amellett, hogy a győzelem jelzésértékű is lenne.”

A Barça lehetőségei a Bajnokok Ligájában

„Korai még erről beszélni. Ez egy nehéz meccs és arra kell koncentrálnunk, hogy nyerjünk. A megfelelő pillanatban vagyunk.”

A játéklehetőségről

„Apránként tudok beilleszkedni a csapatba, az edző és a játékosok mellé. Az én feladatom az, hogy százszázalékot nyújtsak, amikor az edzőnek szüksége van rám.”

Középső védőként játszani

„Nem ez lenne az első alkalom, és ha a mester úgy dönt, a legtöbbet próbálom nyújtani, hiába nem ez a fő posztom, ugyanis játszani szeretnék.”

A tabella élén vannak a Ligában

„Ez csak egy adat, a fontos az, hogy a végén ott legyünk, ne most. Nyilvánvalóan jobb vezetni, de tovább kell javulnunk, hogy továbbra is jöjjenek az eredmények.”

Két meccs az Inter ellen

„Tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos meccs. Erős, jó minőségű játékosokból álló csapatuk van és taktikailag is kiválóak, de mi tudjuk a három pont jelentősségét, és megfelelő időben jövünk.”

Ők-e a favoritok?

„Nem tudom, hogy favoritok vagyunk-e. Az Inter egy nagy csapat. Jók a támadásokban és nehéz dolgunk lesz.”

Visszatért volna-e Olaszországba?

„Az volt a vágyam, hogy visszatérjek Spanyolországba, és amikor jött a lehetőség, hogy a Barçában játszhatok, nem hallgattam meg több ajánlatot. A jövőben nem tudom, mi fog történni.”

Trófeák

„Ha nemzetközi meccseket játszunk, mindig nagyon szeretnénk nyerni. Olyan csapatunk van, ami képes mindenért versenyben lenni. A motiváció megvan, mostmár csak a pályára kell vinnünk.”

Lewandowski

„Ismertem, mert korábban játszottam ellene. Nagyon szenvedtem ellene, de ez nem meglepő. Ha nem ő a legjobb, akkor is egy a legjobbak közül. Nagyon fontos a csapat számára és reméljük, megtartja ezt a formáját.”

Albával való viszonya

„Nagyon jó a viszonyunk. Nem csak Albával és Baldéval, hanem az összes többi játékossal. Nagyon jó a hangulat, a konkurencia és a jó hangulat is meglátszik a pályán. A konkurencia a posztokon jót tesz a csapatnak.

Játéklehetőségek

„Alig érkeztem még meg. Mindannyian meccseket szeretnénk játszani, de az én küldetésem az, hogy rendelkezésre álljak, ha a mesternek szüksége van rám. Szóval elégedett vagyok, pozitívan állok hozzá. Meglátjuk, kapok-e több percet.”