Pedri: „Meg kell nyerni mind a három mérkőzésünket”

Sorsdöntő mérkőzés vár az FC Barcelona csapatára az Inter ellen a BL-csoportkör negyedik fordulójában: a továbbjutáshoz mindenféleképpen győznie kell a Xavi együttesének. A szokásos, mérkőzés előtti sajtótájákoztatón Pedri állt a zsurnaliszták a rendelkezésére.

Kedvenc poszt

„Elől, lehetőleg minél közelebb a csatárokhoz, de ott játszok, ahol az edző kéri. Lényeg, hogy a pályán lehessek”.

Fizikális állapot

„Igen, jól érzem magam. Vannak szakemberek, akik foglalkoznak velünk, fizikálisan rendben vagyok. Döntő összecsapás előtt állunk, minden ezen múlik. Az Inter hátul fog tömörülni, hogy utána kontrázhasson, ráadásul fizikálisan is erősek. A mérkőzést viszont mi irányíthatjuk, mivel a játékosaink rendelkeznek az ehhez szükséges képességekkel”.

Mentális állapot

„Az utóbbi meccseken nem olyan eredményeket értünk el, amilyeneket szerettünk volna. Ez igaz a mutatott játékra is. Fejlődnünk kell és háromból három mérkőzést nyerni. Hinnünk kell magunkban és akkor nyerni fogunk”.

Xavi elvárásai

„Gyorsan kerüljön át a labda az egyik oldalról a másikra. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor az ellenfél egyensúlya megbomlik és szabad terület nyílik majd előttünk”.

Túl korai döntő

„Szerettünk volna elsők lenni a csoportban, de történt, ami történt és most lesz egy fontos meccsünk, ami meghatározza majd a szezont. Reméljük, hogy sikerül továbbjutni és utána minél messzebb jutni a sorozatban.”

Barça-szurkolók

„Szurkoljanak nekünk. Érezzük a szeretetüket, és ha együtt vagyunk, minden könnyebb. Együtt sikerülhet”.

Gólok

„Emiatt nem kell aggódni. Régebben nem voltunk ennyire hatékonyak. Van egy csatárunk, akinek mindannyian ismerjük a kvalitásait. Igyekszünk a legjobb lehetőségeket teremteni neki, de ez nem csak rajta múlik”.

Lewandowski hiányzó góljai

„Robert egy igazi klasszis, és sokat segíthet nekünk. Az első naptól kezdve segített nekünk, fiataloknak, és köszönjük neki, hogy bár rengeteg mindent elért, továbbra is közvetlen tudott maradni”.

A továbbjutás gazdasági szempontjai

„Nem érezzük ezt a felelősséget, de ez egy döntő. Gazdasági szempontból és azért, mert itt akarunk lenni a végsőkig. A legjobb 16 közé akarunk jutni”.

Xavi több gólt kér a középpályásoktól

„Nem csak ezen a meccsen kéri ezt tőlünk, hanem az összes mérkőzésen. Azt szeretné, hogy menjünk a kapu előterébe. Mindenkinek passzokkal, gólokkal és a kapu elé érkezésekkel kell hozzájárulnia a játékhoz”.

Korai gól jelentősége

„Az ideális az lenne, ha gyorsan gólt tudnánk szerezni, de ez nehéz feladat lesz”.

***