Nagelsmann: „A Barcelona még mindig a világ egyik legjobb csapata”

Julian Nagelsmann, a Bayern München edzője sajtótájékoztatót tartott a szerda esti FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtt. Nagelsmann idegenben is nyerni szeretne, függetlenül attól, hogy már biztosították helyüket a legjobb tizenhat között. Nem foglalkozik azzal, hogy az Inter vagy a Barcelona a jobb csapat, de kétségtelen van javulás a katalánoknál a tavalyi évhez képest. Lewandowskinak sok sikert kíván, mint minden volt játékosának, akivel együtt dolgozott.

Neuer

„Nincs új információm róla, vállsérülést szenvedett, nem tudjuk, hogy mikor térhet vissza, erre egyelőre várnunk kell még.”

Müncheni összecsapás

„Az első negyvenöt percben elég sok lehetőségük volt, és elég jól játszottak, de a két félidő különbözött egymástól. Nem hiszem, hogy a Barça gyenge csapat lenne, szerintem tudják, hogyan kell gólt lőni.”

Inter vagy a Barelona a jobb csapat

„Nehéz kérdés. Nem látok nagy különbséget a két csapat között, de számomra ez nem is lényeges.”

Lewandowski

„Csak az számít, hogy nyerni akarok, és nem érdekes, hogy Lewandowski ott játszik-e vagy sem. Az egyetlen célom a győzelem.”

Barça megítélése

„Nem igazán foglalkozom ezzel. Számunkra az a fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat a Bajnokok Ligájában. Sok sikert kívánok Lewandowskinak, ahogy ezt teszem minden volt játékosommal, akikkel már együtt dolgoztam.

Győzelemre törekednek

„Mindent meg fogunk tenni azért, hogy nyerjünk. Szeretnénk a csoport élén maradni, és a világ egyik legjobb csapata lenni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne játsszunk jól. A legjobbunkat akarjuk nyújtani.”

Változás a katalánoknál a múlt évhez képest

„Igen, a tavalyi évhez képest láthatunk fejlődést a Barçánál, úgy gondolom a mostani játékuk beleillik a Barcelona filozófiájába. A müncheni mérkőzésen voltak lehetőségeik, ezt holnap meg kell akadályoznunk. „

Mi történt a Barçánál?

„Szerintem még mindig a világ egyik legjobb csapata. Az előző mérkőzésünkön nem éltek a lehetőségeikkel, ez a Bajnokok Ligájában megbosszulhatja magát, mert nagyon sok erős futballklub verseng egymással. De természetesen a Barcelona még mindig egy kivételes csapat.”

Mekkora csalódás, ha nem jutnak a tizenhat közé?

„Ezt nem tudom felmérni. Minden klub szeretné megerősíteni és erősebbé tenni a csapatát. Általánosságban elmondható, hogy a Barça egy olyan alakulat, amely mindig is képes volt nagy sikereket elérni. Ismerik a saját pénzügyi helyzetüket, de többet nem tudok mondani erről a témáról”.

Pihenő lesz?

„Fontosnak tartom, hogy sokat edzzünk. Szeretem, ha sokat játszunk, és sokat tréningezünk.”

Élet a Bayernnél

„Megtiszteltetés egy ilyen nagyszerű csapattal, ilyen jó játékosokkal együtt lenni. Örülök, hogy velük dolgozhatok.”

Barcelona

„Mindenki nagyon jó véleménnyel van a Barçáról, a Bayern mellett a világ egyik legjobb klubjának tartom. Különleges mérkőzésre számítok Frenkie de Jong miatt is, aki az egyik legjobb a posztján (Nagelsmann április 7-én nyilatkozta, hogy számára álom lenne a holland leigazolása – a szerk.). Az Allianz Arénában mindenki láthatta, hogy nagyon erős csapatuk van, erős filozófiával, és rengeteg esélyt teremtettek Münchenben. Nehéz mérkőzésre számítok egy ilyen nagyszerű gárda ellen.”

Koncentráció

„Egy Barcelona elleni összecsapás sosem könnyű. Fenn kell tartanunk a maximális koncentrációt. Nehéz mérkőzés lesz, amelyet meg akarunk nyerni.”

Neuer hiánya érződik?

„Ő a világ egyik legjobb kapusa. Természetesen egy sérülés minket is megzavarhat, de szerintem a pótlása szuperül sikerült, Ulreich jól teljesít, ahogy a Hoffenheim meccsen is láthattuk tőle. (Legutóbbi bajnokin 2-0-ra nyert a Bayern – a szerk.)”

Ha az Inter nyer…

„Ezen még nem gondolkodtam. Tudom, hogy ha ez megtörténik, akkor a Barça kiesik, ami nagyon érzékenyen fogja érinteni a klubot. A szurkolóik biztosan nagyon fogják motiválni őket, nekünk pedig készen kell állnunk arra, hogy holnap erre felkészüljünk és jól játsszunk”.