Manuel Pellegrini (Betis): „Azt gondolom, egyből a büntetőknek kellene következni”

Manuel Pellegrini a Spanyol Szuperkupa büntetőkkel elveszített elődöntője után értékelt

Az FC Barcelona kétszer vezetett, a Betis kétszer egyenlített a mérkőzés során, végül a büntetőrúgások döntöttek a továbbjutásról. Manuel Pellegrini, a Betis trénere értékelt a mérkőzést követően. Elégedett volt a csapatával, a kiesés ellenére az eredménnyel is, de megjegyezte ugyanakkor, hogy a hosszabbítás akár veszélyes is lehet a játékosokra. 

Hogy látta a mérkőzést?

„Elégedett vagyok a csapatom játékával, egy teljes értékű meccs volt az első 25 perc kivételével, amikor a Barcelona birtokolta a labdát, de mindezt helyzetek kialakítása nélkül, Bravónak védenie se kellett. Az első félidő utolsó 15 percében jól játszottunk, a kezünkben volt az irányítás, majd a második félidőben is jobbak voltunk, nekünk voltak tisztább helyzeteink a meccs során. Kétszer megszerezték a vezetést, de fel tudtunk állni, ki tudtunk egyenlíteni. Azt gondolom, hogy egyből a büntetőknek kellene következnie, a hosszabbítás nagyon nagy igénybevételt jelent ilyen ritmus mellett. A játékosaink fele begörcsölt, ahogy a Barcelonánál is, azonban így dől el a mérkőzés, többet lőttek be, mint mi.”

Úgy gondolja, hogy jobbak voltak a 120 perc során?

„Úgy láttam, hogy mindkét csapat kiváló futballt játszik, kezdetben ők birtokolták a labdát, de helyzetek nélkül. Később, amikor mi voltunk fölényben, Ansu Fati zseniális gólt lőtt. Kétszer voltunk hátrányban, ezért értékelem jobban ezt a mérkőzést. Ha visszatekintek erre a 120 percre, ebben az esetben egy nagy csapat ellen, a mérleg inkább az egyik oldal felé billent, az egyiknek nyernie kellett. Döntetlen lett, ami szintén igazságosnak tűnik, de végül büntetőkkel dőlt el.”

Milyen árat fizetnek majd sérülések tekintetében? A csapat rendkívül fáradt.

„A mérkőzések magas ritmusa mellett nem lenne szabad, hogy hosszabbítások legyenek, 90 percet kellene játszani, és utána egyből a büntetőket rúgni. Mindkét csapatból számos játékos kapott görcsöt, nagy igénybevétel volt ilyen ritmus mellett. Csütörtök van, szerdára készen kell állnunk a következő meccsre. A kupára és a bajnokságra kell koncentrálnunk, és várjuk, hogy visszatérjen az Európa-liga. A büntetőknél hiányzott a szerencse és a magabiztosság, de a kezdetektől fogva küzdöttünk.”