Xavi: „Ansut hamarabb kellett volna beküldenem”

Xavi Hernández, az FC Barcelona edzője értékelte csapata mérkőzését a Spanyol Szuperkupa csütörtöki elődöntőjét követő sajtótájékoztatón. A katalánok tizenegyespárbajban jutottak tovább a kétszer egyenlítő Real Betis ellen. A Barça vasárnap 20:00-kor a Real Madriddal mérkőzik majd a kupáért.

Mi történt a második részben?

„A szünetben elégedett voltam azzal, amit láttam, ahogy a fiúk játszottak, a második félidőben inkább a Betis dominált, és szenvedtünk. Elkezdtünk ólomlábakon járni, és ez sokba került nekünk. A második részben pont azt akartuk elkerülni, ami történt. Nem tudtunk, olyan jól védekezni, mint az Atlético ellen, pedig a hőn áhított döntőt akartuk játszani. A játéknak persze sok fázisa van, de a rossz momentumokért önkritikát kell gyakorolnunk. Hiányzott a mentalitás.”

Ansu nagyon tehetséges, de a kezdőből általában kimarad

„Hamarabb pályára kellett volna küldenem.  Sokat tesz azért, hogy ilyen szintet képviseljen. Remek gólt lőtt, és a tizenegyest is berúgta.”

Dembélét lecserélte, problémája volt?

„Igen, és De Jong-nak szintén.”

Mi zavarta a csapatban?

„Elszántságot kell mutatni. A játékosok azt hitték 1-0-nál, hogy könnyű dolgunk lesz, de egy remek csapat állt velük szemben, akik jól dolgoztak. Próbáltam aktivizálni őket a hosszabbítás előtt, hogy ne tekintsék csalódásnak a túlórát, mert a futballban nehéz nyerni.”

Ter Stegen

„Nagyon örülök, hogy itt van, sokat tud segíteni. Két csodálatos büntetőt hárított, és ezzel a döntőbe jutottunk. Van egy nagyszerű kapusunk, Ter Stegen, és most ő hozta meg a különbséget.”

Clásico a Szuperkupáért

„Ez egy cím, ami önmagában nem változtat meg minket, viszont nagyobb önbizalmat adna nekünk a jövőre nézve. De az a fontos, hogy játszunk, ott vagyunk a döntőben, ez volt a célunk. Örömmel mérkőzünk a Madriddal, ez egy fantasztikus meccs lesz, szóval megpróbáljuk megnyerni.”