Umtiti: a következő hét függvénye, hogy meg kell-e műteni

Ha lesz orvosi beavatkozás, úgy több hónapra is pályán kívülre kerülhet

Samuel Umtiti sérüléséről továbbra sem közöl semmilyen információt a katalán egyesület, noha a francia hátvéd már a Barcelona legutóbbi három mérkőzését is kihagyta. Madridi lapértesülések szerint a hallgatás mögött az állhat, hogy még nem dőlt el, mennyit is kell kihagynia pontosan a játékosnak. 

Umtiti porcproblémákkal küzd a jobb térdében, és ugyan ez hagyományos értelemben nem egy valódi sérülés, mivel lehet vele játszani, ám csakis fájdalom kíséretében. A francia bekk már így játszott a világbajnokságon is, de értelemszerűen hosszú távon ez nem jöhet szóba. Habár korábban olyan információk is napvilágot láttak, hogy a hátvéd keresztszalagjai sérültek meg, mára kiderült, hogy ez nem fedi a valóságot.

Ezt még úgy is ki lehet jelenti, hogy a katalán egyesület hetek óta nem adott ki hivatalos közleményt Umtiti állapotával kapcsolatosan, noha a bekk már kihagyta az Athletic, a Tottenham és a Valencia elleni meccset is. A hallgatás oka a legfrissebb értesülések alapján az, hogy még nem dőlt el, hogy Umtitinek kés alá kell-e feküdnie. Az orvosok ugyanis elsőre egy hagyományos módszert javasoltak a játékosnak, ami főként gyógytornából, illetve elektroterápiából áll, hiszen így nem kellene hosszabb időt kihagynia a labdarúgónak.

Az eredmény egyelőre azonban nem az igazi, mert az elmúlt két hétben nem reagált különösképpen jól a játékos szervezete a kezelésekre. Más szavakkal: továbbra is fájdalmat okoz Umtitinek a jobb térde. A kezelések és a gyógytorna intenzitását fogják még növelni a következő napokban az orvosok, hogy még egy próbát tegyenek a műtét elkerülésére. Ha mégis javulás áll be a gall állapotában, úgy akár már a Sevilla ellen ismét a pályán lehet majd.

Amennyiben viszont az eddigiekhez hasonlóan továbbra sem lesz hatásos a kezelés, úgy a francia játékosnak kés alá kell feküdnie. Ebben az esetben a minimális kihagyási idő másfél hónap, ám a térd egy érzékeny testrész a labdarúgók esetében, így az sem lenne kizárt, hogy Valverde egészen február végéig elveszíti a védelem egyik legjobbját.