Suárez megússza 10-15 nappal

Húzódása van a jobb bokájában

Luis Suárez sérülése ijesztő lehetett a szurkolók és az edzői csapat számára, hiszen közeledve a szezonról döntő meccsekhez, komoly problémát okozott volna az uruguayi hosszabb kiesése. Aggodalomra azonban nincs ok.

Suárez egyébként sem számít igazán sérülékenynek, és most is megúszta a Betis elleni esetét úgy, hogy a Barcelona szinte egyáltalán nem fogja megérezni ezt a sérülést. A vizsgálatok alapján a támadó 10-15 napos rehabilitációra számíthat, a jobb bokájában van húzódása, ez azt jelenti, hogy a válogatottjába nem is utazik el, a két hét múlva következő, Espanyol elleni bajnokira pedig már rendben lehet.

Ez ugyan nem biztos, sőt, van rá esély, hogy Valverde nem fog kockáztatni vele a március 30-i hazai bajnokin, amit néhány nap múlva már egy idegenbeli Villarreal elleni meccs követ. Ami igazán fontos, hogy Suárez a mostantól szűk három hét múlva esedékes, Atlético Madrid elleni bajnokin és az azt követő Man. Utd. elleni BL-negyeddöntőn legyen rendben.

Ennek pedig látszólag nincs kockázata, Suárez ezekre a meccsekre gond nélkül felépülhet. Most pedig maradhat Barcelonában, és foglalkozhat a rehabilitációjával, ami a klub szempontjából talán még jobb is, mintha elutazott volna az uruguayi válogatotthoz meccseket játszani.